Bývalý hotel Technik v Lázních Bohdaneč předělávají na domov seniorů

3. červenec 2021 10:06

Bývalý hotel Technik v Lázních Bohdaneč, ve kterém se svého času scházela zvučná jména české kosmonautiky včetně Vladimíra Remka, bude po opravách nejspíš sloužit seniorům. Informovala o tom bohdanečská radnice s tím, že současný majitel předělává hotelový komplex na domov důchodců.

Na místě už nějaký čas pracují stavbaři a řemeslníci a celý areál opravují. Bývalý hotel, následně svářečskou školu a školící středisko, získala v roce 2013 do svého majetku společnost patřící podnikateli Milanovi Kuštovi.

Nový domov pro 100 seniorů

V hotelu bylo původně 50 dvoulůžkových a 3 čtyřlůžkové pokoje, sál pro 120 lidí, recepce a bar. Radnice tehdy dostala nabídku koupit ho za několik milionů korun, ale zastupitelé to odmítli.

Čtěte také

Od té doby objekt chátral. Podle Kušty byl ve špatném technickém stavu, zůstávají tam nosné konstrukce, ale všechno ostatní se dělá úplně od začátku.

Podle podnikatele je o domovy seniorů v kraji zájem, ale poptávka je větší než nabídka. V bohdanečském zařízení by mělo vzniknout zhruba 90 lůžek, kuchyň a zahrada. Potenciálním zájemcem o provozování domova je společnost Penta Hospitals CZ, která provozuje nemocnice v Sokolově, Vrchlabí, Ostrově nebo Roudnici nad Labem. Podle Kušty ale zatím žádná kupní smlouva uzavřená není.

Bývalý hotel Technik v Lázních Bohdaneč přestavuje soukromý investor na Domov pro seniory a domov se zvláštním režimem. Budova byla dlouho opuštěná

Radnice přestavbu někdejšího hotelu na domov seniorů vítá, potvrdil místostarosta Josef Štěpanovský (ODS). Mimo jiné i proto, že by tak mohlo ve městě přibýt 30-50 nových pracovních míst.

autor: Ondřej Wolf
Spustit audio

Související