Vozí seniory na bezpečné výlety, teď pro ně spouští televizi bez reklam

26. únor 2021

Aktivity spolku Hurá na Výlet! jsou na začátku letošního roku zastavené, stejně jako u dalších organizací, jejichž podstatou je setkávání seniorů. Členové spolku ale nezahálí a kromě výletů chystají také novinku.

Od pátku 5. března začne vysílat internetová Hurá televize: „Když senioři nemůžou za námi do klubovny, nebo do autobusu, tak vyrazíme my za nimi skrze obrazovky,“ říká předseda spolku Hurá na Výlet! Tomáš Martínek.

Program bude bez reklam a šitý seniorům na míru.  „Ráno začneme cvičením jógy, budeme mít vzdělávací pořad, kde budeme říkat na co si dát pozor, seniory chceme uchránit před praktikami takzvaných šmejdů,“ vybírá z programu Tomáš Martínek. Další pořady se budou zaměřovat například na vaření zdravých, ale chutných receptů. Chybět nebudou ani besedy a pořady převzaté od partnerských organizací spolku.

Živě i ze záznamu

Hurá televize bude vysílat živě každý pátek od osmi hodin na webu spolku Hurá na Výlet! Ze záznamu pak bude možné program kdykoliv znovu přehrát. „Zároveň na té stránce bude napsáno, co si připravit například na vaření nebo na tvoření,“ doplňuje Tomáš Martínek.

Tomáš Martinek ze spolku Hurá na výlet!

Kromě internetové televize jsou v plném proudu i přípravy výletů na celou řadu zajímavých míst. „Letos máme naplánované výlety například do Proseče, Letohradu, Neratova, Ratibořic, Bystřice nad Pernštejnem a tak dál,“ vyjmenovává Tomáš Martínek. Rezervace budou spuštěné, jako každý rok, od prvního dubna s jedinou změnou. „Letos nebudeme dopředu vědět termín. Ten sdělíme podle situace 14 dní až tři neděle před samotným výletem,“ doplňuje Martínek.

Senior festival

Letošní ročník oblíbené akce seniorů se odehraje v zámeckých zahradách v Chrasti u Chrudimi. „Naplánovaný máme i program Senior festivalu, který bude v sobotu 26. a 27. června. Těší se na vás Pepíček Zíma a skupiny Abba revival, Beatles revival a letos to zkusíme udělat dvoudenní,“ říká Tomáš Martínek.

Spustit audio

Související