Do Lázní Bohdaneč se můžou vrátit samoplátci, má to ale podmínky

11. květen 2021 13:54

Do českých lázní smí už zase jezdit samoplátci, od tohoto týdne mají povolené pobyty. Bolavá záda a klouby si tak po delší pauze můžou přijet léčit i do Léčebných lázní Bohdaneč, kde se na platící pacienty právě připravují. Má to ale celou řadu podmínek.

Na ozdravný pobyt můžou samoplátci přijet pod podmínkou negativního Ag nebo PCR testu, ne staršího než 48 hodin nebo s potvrzením, že mají nejméně 14 dní od dokončeného očkování, případně prodělali nemoc covid-19 v posledních 90 dnech.

Podle ředitelky léčebné péče Evy Korcové se na příchod samoplátců chystají a první lidé se už nahlašují. Naposledy je tam měli na podzim. Nárok na lázeňskou péči ale mají jen ti samoplátci, kteří opravdu trpí zdravotními problémy. Wellness programy zatím možné nejsou.         

Bohdanečské lázně mají nachystaných několik tzv. balíčků, mimo jiné i rekondiční pobyt po covidu-19, což je program zaměřený na přetrvávající únavu, bolesti kloubů, svalů, dušnost, ztrátu čichu a zlepšení tělesné a psychické kondice. Jsou možné i týdenní pobyty na léčení pohybového ústrojí, bolavých zad a kloubů.  

V rouškách a bez návštěv

Léčebné zařízení nadále pokračuje v systému tzv. bezpečných lázní, takže ano, pacienti musejí počítat s nošením roušek nebo respirátorů, a to při samotných procedurách. Sundat si ochranu dýchacích cest můžou podle Evy Korcové pouze venku v lázeňském parku. Vycházky mimo areál lázní ale povolené jsou. Nadále ovšem platí zákaz návštěv a pobyty jsou nastavené tak, aby se samoplátci nemíchali dohromady s ostatními pacienty.

autor: Ondřej Wolf
Spustit audio

Související