Část parkovacích míst v centru Pardubic zabralo staveniště nového parkovacího domu

2. květen 2023 08:55

Kvůli stavbě parkovacího domu za Domem hudby v Pardubicích je dočasně zrušené parkoviště v ulici Na Hrádku. Informaci potvrdil starosta městského obvodu I Filip Šťastný (ANO). Jak dlouho výstavba potrvá, zatím nevěděl.

Parkovací dům bude stavět soukromý investor, po dobu výstavby, kterou zatím neupřesnil, bude zrušené parkoviště v ulici Na Hrádku, je tam dvacítka parkovacích stání. V prostoru parkoviště si stavební firma zřídí zázemí pro staveniště, které se jinam nevejde. Vzhledem k průjezdu nákladních aut na stavbu je podle starosty nutné zrušit i část podélných parkovacích míst v ulici Na Hrádku.

Za Domem hudby řidiči neprojedou

K tomu bude od 1. května do 16. června zcela zavřená panelová cesta, která vede za Domem hudby, stavební firma tam bude překládat horkovod. „Od 17. července tam povede jednosměrný provoz,“ dodal Šťastný.

Soukromá firma ke stavbě parkovacího domu zatím podrobnosti nezveřejnila. Pražská správa nemovitostí bude stavět na pozemcích, které původně patřily Pardubicím a Pardubickému kraji. Delší dobu jednala o odkupu.

Téma parkování v centru město řešilo opakovaně a dlouhodobě. Urbanistickou studii připravovalo město za Domem hudby v roce 2007. Investorskou soutěž na lokalitu, která by měla řešit především parkování, Pardubice připravovaly také v roce 2016.

Panelová cesta za Domem hudby je uzavřená, pěší místem projdou
autoři: Drahomíra Bačkorová , Honza Ptáček | zdroje: Český rozhlas , ČTK
Spustit audio

Související