V Pardubicích připravují výstavbu nového parkovacího domu

20. leden 2021 16:19

V Pardubicích by v budoucnu mohly přibýt další parkovací domy. Zítra budou zastupitelé města schvalovat projekt jedné z parkovacích budov. Má stát u zimního stadionu a měla by být hotová do roku 2024.

Parkovací dům má být na rohu ulic Sukova třída a U Stadionu, konkrétně na parkovišti u multifunkční arény. Projekt zpracoval architekt Michal Palaščák. Parkování má být pro rezidenty i návštěvníky centra. Parkovácí místa by mohla být i na střeše, druhou variantou je zelená střecha.

„Kapacita by měla být 400 míst. Architektonický návrh není jen klasický parkovací dům, ale myslím si, že dobře zapadá k zimnímu stadionu a budově okresní správy sociálního zabezpečení,“ řekl zastupitel Petr Klimpl (ODS).

Parkovací dům v na Sukově třídě v Pardubicích navrhnul Michal Palaščák

Parkovací dům by měl změnit parkování v lokalitě, kdy v současnosti je nábřeží Václava Havla plné aut. Do budoucna má být oblast u Labe víc zónou pro volný čas.

Čtěte také

Parkovací dům se zřejmě neobejde bez dalších úprav v dopravě. Z ulic Sladkovského a U Stadionu je už nyní v dopravní špičce obtížné vyjet na hlavní Sukovu třídu. „Je tam navržená světelná křižovatka, ale bude ještě další posuzování,“ dodal Klimpl.

Další parkovací dům postaví soukromý investor za Domem hudby v ulici Na Hrádku, která je blízko zimního stadionu. V centru města by tak mohly být dva parkovací domy. Další parkování vznikne v terminálu JIH na Dukle a chystá se i parkovací dům u Automatických mlýnů, kde se teď staví galerie a polytechnické dílny. „To by pomohlo Bělobranskému náměstí. Probíhá architektonická studie. Zatím v úvahách je ještě parkovací dům u teplárny, stávající parkoviště by se zvedlo až o pět pater, určený by byl pro rezidenty a návštěvníky, dům by byl v docházkové vzdálenosti do centra města,“ dodal Klimpl.

autoři: Drahomíra Bačkorová , Honza Ptáček | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související