Dálniční policie v Pardubickém kraji hledá posily. Ženy jsou vítány

11. leden 2023

Policie ČR zformovala nové Dálniční oddělení Městec. Vzniklo v souvislosti s nedávno dokončeným úsekem dálnice D35 z Časů do Ostrova. Za tři roky navíc plánuje Policie ČR otevřít dálniční oddělení v Opatovci. Proto policisté hledají nové lidi do svých řad.

Podle vrchní inspektorky Martiny Novákové jsou do pozice dálniční policie vhodné i ženy. Je ale třeba připravit se důkladně na fyzické testy, které jsou součástí náboru.

„I ženám doporučujeme zkusit štěstí u dálniční policie. Absolvují kurzy na polygonu ve Vysokém Mýtě, naučí se jezdit i na motorce. A budou dohlížet na to, aby se dodržovala rychlost na dálnici a byl tam zkrátka pořádek,“ vysvětluje policistka Martina Nováková.

Maturita a fyzická zdatnost podmínkou

Policie České republiky pořádá nábor nových sil. Jak se zapojit? Stačí si najít na internetu příslušný kontakt na pobočky do Pardubic, Svitav, Ústí nad Orlicí nebo Chrudimi a domluvit si první pohovor na personálním oddělení.

„Stačí, když se podíváte na stránky www.nabor.policie.cz. Na první schůzce vyplníme žádost o přijetí do pracovního poměru a další různá prohlášení, budeme chtít ručně psaný životopis, rodný list a doklad o nejvyšším dosaženém vzdělání. Maturita je podmínkou,“ vysvětluje personalistka Nováková.

Následovat budou psychotesty, fyzické testy, zdravotní prohlídka. Poté čeká zájemce základní odborná příprava, tzv. policejní škola, která trvá rok. Vše je hrazeno. Tam budoucí policisté získají potřebné vědomosti a dovednosti, na které navazuje kolečko praxe.

„Momentálně hledáme posily především k cizinecké policii, na dopravní inspektorát a k dálniční policii,“ upřesňuje vrchní inspektorka Martina Nováková.

Jaký je nástupní plat policisty? Poslechněte si v záznamu pořadu.

Spustit audio

Související