Do čeho investovat peníze v době krize? Zlato je drahé, šanci dávají podílové fondy

31. březen 2022

Jaká bude výše inflace? To je podle finančního poradce Radima Frolíka otázka pro věštce. Podle něj se ale většina odborníků shoduje, že minimálně rok až dva bude inflace poměrně vysoká. Všechno záleží na politické situaci ve světě.

„Rozhodně ale nepanikařte, pokud máte peníze dlouhodobě zainvestované, nevzdávejte se jich. A pokud máte peníze našetřené, rozhodně je pošlete do světa, aby vám přinášely zisk. Finance, které necháte ladem a neinvestujete, ztrácejí postupně svou sílu, lidově řečeno jim zmizí svaly,“ vysvětluje finanční poradce.

Zlato je nejdražší v historii

Do zlata se podle finančního poradce Radima Frolíka, momentálně nevyplatí investovat, je totiž na jedné z nejdražších úrovní ve své historii. A když je něco drahé, nemá cenu to kupovat tzv. do foroty. Před dvěma lety byla situace jiná, kdo před koronavirovou krizí investoval do zlata, tak na tom vydělal.

„Do zlata investují lidé, kteří mají rádi u sebe něco hmatatelného. A zlatá cihlička se třpytí a vypadá velmi hezky. Nicméně momentálně bych investovat spíše do jiných produktů, od kterých můžete čekat vyšší a rychlejší zhodnocení. Jednou z možností jsou podílové fondy,“ radí Radim Frolík.

Podílové fondy mohou zahrnovat nemovitosti, dluhopisy nebo akcie. Zájemce si vybere, co mu je blízké. Rizikovost vkladu se snižuje tím, že podílové fondy investují do více společností, které mohou být více či méně výdělečné. I proto je to momentálně jeden z nejvhodnějších investičních nástrojů.

Spustit audio

Související