Dojem z Parku Na Špici kazí opomenutá zákoutí

23. duben 2015

Obyvatelé Pardubic velmi rychle našli cestu do opraveného Parku Na Špici. Obzvlášť ve slunečných dnech je dětské hřiště plné a místo se stává oblíbeným cílem pro rodiny i sportovce. Část parku ale zůstala i po otevření ve špatném stavu.

Lidé, kteří přichází do parku od restaurace "U Lupťáka", mají pocit, že přichází do původního parku. Nic se tam nezměnilo. Při příchodu je i na konci dubna vítá cedule informující o uzavírce parku.

Největší vadou na kráse je tak část parku, která leží za Spojilským odpadem, ta zůstala prakticky v nedotčeném stavu. Asfaltové chodníky jsou zvlněné a rozpraskané a lemují je staré odpadkové koše a rozpadající se lavičky.

Drobnosti se dají najít i na březích Čičáku. Mezi velkými pařezy a náletovými keři nedaleko vodního pavilonu leží velké kusy betonových kvádrů.

Na parku se stále pracuje

I dnes bylo na soutoku Labe a Chrudimky rušno. Kromě dětí z mateřské školy bylo v parku i několik pracovníků, kteří se věnovali hlavně zeleni a menším terénním úpravám.

Asi se osvědčila. Cedule upozorňující na rekonstrukci a uzavírku parku je na místě i na konci dubna

Úpravy v parku totiž ani po otevření neskončily. Radnice chce letos ve třetím čtvrtletí začít s odbahněním jezera Čičák. Investice je nachystaná, teď ji jenom musí schválit zastupitelé. Peníze zároveň pokryjí další úpravy parku, na které nezbylo v původním projektu.

„Není to schválně, protože nebyly peníze na odbahnění Čičáku, a proto se i okolí nedávalo do dotačního titulu, aby se tam potom mohli provést nějaké úpravy,“ říká náměstkyně primátora Helena Dvořáčková.

autoři: KUB , pta
Spustit audio

Související