Dopravní fakulta láká na nové obory. Dobré uplatnění v Pardubickém kraji je výhodou

18. srpen 2020

Dopravní fakulta Jana Pernera patří v Pardubicích k těm dobře zavedeným. Vznikla už v roce 1993. Studium je rozdělené na programy, ty se rozdělují na specializace a obory. Nově se otevírá Technika, technologie a řízení letecké dopravy, další je Logistika.

Studenti, kteří mají zájem jak o bakalářské, tak o navazující magisterské studium, se mohou hlásit do 25. srpna 2020.

Studenti Dopravní fakulty Jana Pernera se mohou uplatnit u různých dopravních firem v celém kraji. Například u Českých drah, u Správy železnic, studenti více manažersky zaměřených oborů najdou uplatnění ve Škoda auto.

„Manažeři z větších i menších firem na fakultu jezdí, vedou přednášky, studenti u nich mohou psát své bakalářské práce. A to je velké plus. Pracovní uplatnění v našem kraji je dobré,“ říká Lenka Machačová z Dopravní fakulty Univerzity Pardubice. Podle ní je větší zájem o manažersky zaměřené obory. O vyloženě technicky zaměřené obory je zájem menší, zato poptávka po nich ze strany firem je velká.

Ověřte si své dopravní znalosti v nové aplikaci

Obor Aplikovaná informatika v dopravě a programování si na Dopravní fakultě Jana Pernera vybral student David Švarc. A zazářil díky své bakalářské práci, která studium na této fakultě propaguje.

Čtěte také

„Počítačové hry mě zajímají, tak jsem si říkal, že by to určitě šlo použít v bakalářce. Tak jsem vymyslel hru, která slouží k propagaci dopravní fakulty na různých akcích,“ vysvětluje student David. Teď už se dá aplikace stáhnout a použít na mobilu i počítači. Získala Cenu děkana. Jsou tam hry vhodné jak pro děti, tak pro dospělé, ale hlavně pro budoucí studenty Dopravní fakulty Jana Pernera.

Jak na to?

Aplikaci si lze stáhnout do mobilu na Google Play pod názvem Poznej studium na Dopravní fakultě Jana Pernera nebo zahrát na webu fakulty. V plánu je také nabídnout aplikaci pro uživatele App Store.

David Švarc v současnosti pracuje na tom, aby byla v jeho aplikaci dostupná také hra na představení nového studijního programu Technika, technologie a řízení letecké dopravy.

Spustit audio

Související