Elektrické nebo spalovací motory? První bitva se odehrála na konci 19. století

27. srpen 2020

Víte, že elektromobily vznikly o padesát let dříve, než běžné spalovací motory? U jejich zrodu byl mimo jiné holandský konstruktér, který elektrický systém vymyslel už v roce 1835. Dalších padesát let neměl konkurenci. Dozvěděli jsme se to od Petra Sháněla, jehož koníčkem jsou kromě elektrických také americká auta.

Proč elektromobily zmizely z trhu? Podle Petra Sháněla za to může éra spalovací motorů, která přišla v roce 1885 díky Karlu Benzovi, který si nechal patentovat auto se spalovacím motorem v roce 1886. A v tom byla Amerika unikátní. Na přelomu století měli daleko více elektromobilů, než aut se spalovacím motorem. V roce 1899 Camille Jenatzy překonal jako první na světě stokilometrovou hranici se svým elektromobilem Jamais Contente ve tvaru připomínajícím doutník.

„Až s příchodem Henryho Forda nastala velká změna. Ford zautomatizoval výrobní linku, zjednodušil celkově výrobu, díky tomu mohl více platit zaměstnancům a začala převládat výroba aut se spalovacím motorem. Dá se říct, že Ford motorizoval celou Ameriku,“ říká Petr Sháněl.

Hybridní vozy jsou dobrým řešením

Ani hybridní vozy nejsou žádnou technickou novinkou. František Křižík vyrobil hybridní automobil už v roce 1895!

Hybridní vozy mohou být v současné době podle Petra Sháněla lepším řešením, než koupě elektromobilu. „Představte si, že budete bydlet v bytovce. Každý by pak musel vyhodit z okna šňůru a nabíjet svoje auto. Hybridní vozy nabízí obě varianty. Tesly jsou v tomto oboru hodně napřed, popřípadě doporučuji Ford Explorer. Ten je hybridní, dá se nabíjet, ale když ho nenabijete, tak se nic nestane,“ uzavírá Petr Sháněl.

Spustit audio

Související