FOTONÁVOD: Libeček má nevšední chuť i léčivou sílu. Připravte si libečkovou sůl, pomůžete trávení

Statný libeček, bylinka našich babiček, dřív nechyběl v žádné venkovské zahradě. Snítka s pěknými svěže zelenými listy prostě do polévek vždycky patřila. Brambory vařené s libečkem pak na talíři chutnají lépe, a to i když nejsou nové.

Libeček se sice jmenuje lékařský, ale možná se měl spíš jmenovat kuchařský. Jeho výrazná vůně a chuť mu přinesla přezdívku „české maggi.“

Libeček

Pěkné, zdravé listy lze sušit, mrazit, nakládat do soli. S námi si připravíte bylinkovou sůl, rychle a jednoduše. Její výraznou chutí budete možná překvapeni. Použít ji můžete všude tam, kde používáte čerstvou rostlinu. Chutnat bude třeba i na chlebu s tvarohem.

Nebo prostě soli udělejte víc, nasypte do ozdobných skleniček a podarujte přátele, tak jako to dělá redaktorka Lucie Fürstová, která pro vás recept připravila.

Jednotlivé kroky přípravy najdete ve fotogalerii:

Spustit audio
autoři: Lucie Fürstová , baj

Související