FOTONÁVOD: Libeček má nevšední chuť i léčivou sílu. Připravte si libečkovou sůl, pomůžete trávení
Statný libeček, bylinka našich babiček, dřív nechyběl v žádné venkovské zahradě. Snítka s pěknými svěže zelenými listy prostě do polévek vždycky patřila. Brambory vařené s libečkem pak na talíři chutnají lépe, a to i když nejsou nové.
Libeček se sice jmenuje lékařský, ale možná se měl spíš jmenovat kuchařský. Jeho výrazná vůně a chuť mu přinesla přezdívku „české maggi.“
Pěkné, zdravé listy lze sušit, mrazit, nakládat do soli. S námi si připravíte bylinkovou sůl, rychle a jednoduše. Její výraznou chutí budete možná překvapeni. Použít ji můžete všude tam, kde používáte čerstvou rostlinu. Chutnat bude třeba i na chlebu s tvarohem.
Nebo prostě soli udělejte víc, nasypte do ozdobných skleniček a podarujte přátele, tak jako to dělá redaktorka Lucie Fürstová, která pro vás recept připravila.
Jednotlivé kroky přípravy najdete ve fotogalerii:
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka