Frontman Mirai má z rozhlasového plesu osypky. Od StarDance netančil

13. únor 2023

Velkou vlnu popularity zažívá známá česká kapela. Pracuje na desce, chystá další koncerty a sem tam zajede potěšit třeba penzisty anebo školáky.

Koncem loňského roku zavítali Mirai do pardubického Domova pro seniory Dubina. „Zvláštní, silná zkušenost. Není to úplně naše cílovka, ale člověk má pocit, že tam je s nějakým vyšším smyslem, že nezištně rozdává radost. Má hlavu a patu hrát na takových místech takovým lidem. Bylo to fajn,“ říká Mirai Navrátil. Bouřlivější atmosféra obvykle vládne ve školách. V Pardubicích skupina zavítala na Základní školu Štefánikova.

Létání po republice

S popularitou souvisí i pořádné cestování. Bubeník Šimon Bílý a baskytarista Michal Stulík se shodují na tom, že ho je dost, ale že Česká republika je malá. Mirai Navrátil se občas přesouvá taky vzduchem: „Letěl jsem z Ostravy do Prahy a prolétal jsem nízko nad pardubickou ranvejí. Dával jsem to na sítě. Máte mnohem hezčí letiště než my ve Frýdku, kde není žádné,“ vypráví o své nové vášni.

V Pardubicích se skupině Mirai vůbec zalíbilo. Na 24. listopadu plánuje velký koncert v aréně a dorazit má i na květnový Majáles. Zároveň se kapela stala součástí oslav stého výročí Českého rozhlasu. Vystoupí třeba 10. března na rozhlasovém plese v pražském Obecním domě. „Budu tam poprvé od StarDance tančit. Mám z toho už teď trochu osypky. Letím do Japonska, a pak budu mít pár dní s Lenkou Norou Návorkovou, abychom nahodili veškerou formu,“ přiznává Mirai Navrátil.

Asi za rok by měla Mirai vyjít nová deska. „Letos v půlce března jedeme do Berlína natáčet sadu prvních písniček s naším producentem. Čeká nás i slovenské turné. Živé koncerty jsou nejlepší. Když začínal covid, dělali jsme live streamy mezi čtyřmi stěnami a s pěti kamerami. Pak už to ale všem lezlo krkem. Naštěstí nás napadla možnost dělat autokoncert, což by se jinak nestalo. Šlo o největší koncert svého druhu na světě, protože žádný jiný nebyl.“

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související