Jsou jeden tým a v tom je jejich síla

14. leden 2016

Spojit koncert filharmoniků s basketbalovým zápasem? V Pardubicích nic nemožného a nic nového. Už tuto sobotu v 15 hodin se v pardubické hokejové aréně uskuteční akce Hrajeme spolu za Pardubice.

Návštěvníci tak uslyší na paletami zakrytém ledě koncert Komorní filharmonie Pardubice a zároveň uvidí zápas mezi BK JIP Pardubice a NH Ostrava. Vystoupí i KYX Orchestra Chrudim.

Napadlo to basketbalisty nebo filharmoniky?

Před prvním ročníkem akce přišli basketbalisté za filharmoniky velmi opatrně a nečekali kývnutí ze strany hudebníků. To se ale sportovci spletli. Slovo dalo slovo a začala sympatická tradice.

V prosinci roku 2014 byla podle ředitelky filharmonie Jarmily Zbořilové na stadionu báječná atmosféra. Obavy, že lidé nebudou mít o akci zájem, se nepotvrdily. Návštěvníci prý poslouchali koncert se zájmem na úrovni Pražského jara.

Hrát na ledě je nezvyk

Hudebníci samozřejmě raději hrají v teple koncertních sálů, na sobotu se ale těší. Třeba první klarinetista Komorní filharmonie Pardubice Vladimír Brablec bude velmi rád sledovat i zápas basketbalistů. Ostatní také určitě neodejdou do tepla restaurace na grog, ale budou utkání sledovat. Basketbalisté a hudebníci jsou totiž jeden tým a vtom je jejich síla.

Uslyšíme klasiku?

Zatímco při minulém ročníku hráli filharmonici klasiku, letos zazní filmové melodie z bondovek! Byl to prý kolektivní nápad. Diváci se mohou těšit i na dvě překvapení a zazní také basketbalová hymna v symfonické podobě. Jde o raritu, mnoho let existovala jen v rockové verzi.

Výtěžek vstupného jde na dobrou věc

Vstupenky lze zakoupit na webu pardubických basketbalistů a přímo na pokladnách. Výtěžek ze vstupného poputuje na charitativní účely. Peníze pomůžou postižené Elišce ze Svítkova.

autor: nov
Spustit audio