Krůtí prsa s kuřecími játry

Suroviny: 400 g krůtích prsou, 300 g kuřecích játer, 1 cibule, 2 stroužky česnku, 2 lžíce kečupu, sůl, mletý pepř, olej na smažení, mouka na posypání

Postup:
Maso podélně nařízneme, rozložíme a naklepeme na větší plát. V pánvi rozpálíme olej, cibuli jemně nakrájíme a orestujeme ji na rozpáleném oleji. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme je na malé kousky. Přidáme na pánev s cibulkou a orestujeme. Orestovaná játra smícháme v pánvi s kečupem a česnekem nakrájeným na plátky. Poté vše ještě chvíli dusíme. Orestovaná játra osolíme, opepříme, hotovou směs dáme na střed krůtího plátku a zabalíme. Maso spojíme špejlí nebo párátkem, zlehka pomoučíme a osmažíme. Hotovou kapsu podáváme s různě upravenými bramborami.

Vaříme s Habadějem v sobotu 12. května 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.