Kvůli opravě je zavřená část městského okruhu Chrudimi

27. červenec 2021 10:31

V Chrudimi komplikuje provoz oprava části hlavního průjezdu městem. Některé úseky jsou úplně uzavřené a doprava odkloněná. Kterým místům se raději vyhnout?

Problémy budou mít řidiči už na starém příjezdu od Pardubic. Uzavírka tam začíná u budovy městského úřadu a pokračuje směrem do centra.

Objet celou Chrudim

Ještě zásadnější je ale vyřazení části hlavního průtahu městem přes Masarykovo náměstí. Nedá se tam projet od kruhového objezdu Na Bídě až po další kruhový objezd u Hotelu Bohemia. Je to fakticky jen pár set metrů, ale objížďka vede po městském okruhu, takže to znamená projet vlastně přes celou Chrudim kolem dokola.

Problémy nebudou mít jen řidiči, ale také ten, kdo pojede autobusem. Kvůli uzavírce se totiž změnil jízdní řád MHD. Linka číslo 1 je dočasně zrušená a mimo provoz jsou zastávky V Malecku a U Kapličky. U linkových autobusů je zase potřeba pamatovat na to, že kvůli zajížďce nemusí sedět plánované časy příjezdů a raději počítat se zpožděním.

Dopravní komplikace v Chrudimi skončí až na konci srpna. Jde o druhou a zároveň nejsložitější část rekonstrukce průtahu Chrudimí. Práce v tomto úseku potrvají do 27. srpna. Pak sice budou stavbaři pokračovat dál, ale omezení už nebudou tak zásadní. Celá oprava skončí v říjnu a bude stát víc než 40 milionů korun.

Spustit audio

Související