Litomyšl: Olympiáda dětí a mládeže

27. listopad 2002

O podobě celorepublikové olympiády se v tuto chvíli jedná v Litomyšli. Do rodiště Bedřicha Smetany se sjeli zástupci českého olympijského výboru a představitelé všech krajů České republiky, aby se společně dohodli na dalším postupu při přípravě Olympiády dětí a mládeže. Ta se uskuteční třetí červnový víkend na sportovištích Litomyšle, Svitav a Chocně. Informuje Tereza Klusová.

Nejdůležitějším bodem jednání je upřesnění počtu sportovců, které budou jednotlivé kraje vysílat. Množství delegátů by se mělo pohybovat kolem 250 za kraj. V něm jsou však zahrnuti jak sportovci, tak účastníci kulturních soutěží, které budou tvořit doplňkový program Olympiády. Účastníci jednání si promítnou film o hlavních sportovištích pořadatelských měst. Součástí dnešního programu je také upřesnění marketingové strategie, tedy prezentace olympiády veřejnosti a dále pak jednání o mediální spolupráci. Půjde o historicky první sportovní olympiádu dětí a je třeba se na ní důsledně připravit. Jen počet účastníků dosahuje totiž tří a půl tisíc.

litomyšl - kostel povýšení sv. Kříže
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.