Městští strážníci v České Třebové testují radar

22. duben 2004

Městští strážníci v České Třebové testují nový radar na měření rychlosti. Podle velitele policistů Petra Vencla bylo již neúnosné tolerovat nešvary zdejších řidičů.

"Důvodem pro pořízení tohoto přístroje je leda to, že řidiči nerespektovali padesáti kilometrovou rychlost, která je v podstatě v České Třebové dána, tudíž vedení města se rozhodlo, že nám zakoupí radar, abychom mohli dokumentovat tento nešvar a řešit tyto případy. My ze zákona nejsme oprávněni zastavovat vozidla, to znamená, že pouze dokumentujeme, poté tyto příspěvky budeme předávat odboru dopravy, který je bude řešit ve správním řízení."

policejní automobily
autor: FLY
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.