Mladá dáma s mocným hlasem. Tvrdohlavou rockerku proslavila talentová soutěž

13. únor 2020

Znovu by do ní nešla. Zároveň ji ale nepomlouvá. Leona Šenková dobře ví, že se právě od soutěže SuperStar mohla odrazit blíž k dráze profesionální zpěvačky. Pamatujete si na teenagerku z roku 2009?

„Tenkrát mi bylo 16. Zrovna jsem nastoupila do prváku na střední školu. Člověk zkoušel všechno a je důležité se věcí nebát. Už jako dítě jsem chtěla být zpěvačkou. Jsem ve znamení Berana, takže jsem do toho šla po hlavě. Chtěla jsem si splnit svůj sen," vzpomíná Leona Šenková. Dnes zpěvačku potěší, když se jí někdo ozve kvůli vystoupení a u toho už nepřipomíná účast v televizní soutěži.

Východočeská patriotka

Rodačka z Chrudimi se už ve třech letech s rodiči přestěhovala do Přelouče. „Žiju tam dodnes, jsem takový srdcař. Mám tam rodinu, přátele. Potřebuju podporu těch nejbližších. Nebráním se dojíždění do Prahy. Teď bych chtěla studovat konzervatoř. Musím trochu jít štěstí naproti."

V jedenácti letech začala Leona Šenková poslouchat punk, rock a metal. „Od třinácti jsem zpívala v metalové kapele ve Chvaleticích. Pak jsem přešla do rockové kapely. Zazpívám i pop, ale srdcem tíhnu spíš právě k rocku. Kvalitní zpěvák by měl zazpívat prakticky jakýkoliv žánr."

Dlouhou dobu už spolupracuje s Bohušem Matušem. Nové písně jí skládá Jakub Kubín. A taky se nedávno objevila v seriálu Modrý kód. Měla tam menší roli cukrářky Hnízdilové. „Je to jiné, než když člověk vystoupí na pódium, promluví si s lidmi a začne zpívat. Brala jsem to zase jako výzvu."

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související