Na budoucím parkovacím domě v Chrudimi by mohlo být kluziště

25. září 2019 07:45

Na místě současného skateparku ve sportovním areálu v Chrudimi by měl být parkovací dům. Skatepark nechá město odstranit a vybuduje nový u cyklostezky mezi levým břehem Chrudimky a okružní křižovatkou u Tesca. Na střeše parkovacího domu by mohla být další ledová plocha.

„Na stávajícím zimním stadionu v sousedství je dostatečně výkonné chlazení, aby utáhlo další ledovou plochu. Vzhledem k absolutní naplněnosti kluziště by to mohla být zajímavá alternativa,“ řekl starosta František Pilný (ANO).

Čtěte také

Ledová plocha by byla nezastřešená a fungovala by jen v zimní sezoně. Město chce pozemek po skateparku případně nabídnout investorovi, který by parkovací dům postavil, v podmínkách soutěže by byl požadavek, aby na střeše byla ponechána rezerva na zřízení kluziště.

Podle Pilného zatím není rozhodnuto, kolik parkovacích míst by v objektu bylo. Dvě patra by mohla sloužit rezidentům, což by pomohlo obyvatelům sousedního sídliště U Stadionu, a další dvě by byla určena pro návštěvníky sportovišť. Investor by zřejmě parkovací dům sám provozoval a vybíral parkovné. Výstavba by se pravděpodobně uskutečnila až v příštím volebním období.

Ve sportovním areálu je zimní stadion, krytý i venkovní bazén a hřiště pro hokejbal. V budoucnu by v lokalitě mohla stát i nová sportovní hala. Parkovacích míst je už teď nedostatek. Město chce také k areálům vybudovat přímý sjezd z městského okruhu.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související