Na hlavní silnici u Heřmanova Městce vznikne kruhový objezd

29. září 2018 07:45

Na silnici I/17 u Heřmanova Městce na Chrudimsku vznikne kruhový objezd. Silničáři s jeho stavbou začnou asi příští rok na jaře. Úsek častých dopravních nehod má nová silniční stavba zklidnit a zpřehlednit.

„Na hlavní je sedmdesátka, ale víme, jak jezdí naši řidiči. Přeměna křižovatky zpomalí provoz, přinese větší bezpečnost. Upozorní řidiče, že se blíží vjezd do města, umožní výjezd aut z našich místních částí Vápenný Podol a Chotěnice,“ řekl starosta Josef Kozel.

Hlavní tah vede z Čáslavi do Chrudimi. Krajská silnice, která ho křižuje, je spojnicí mezi Pardubicemi a Sečí na Chrudimsku. Silničáři už v minulosti na I/17 vybudovali brzdicí pruhy před přechody pro chodce. Kruhový objezd má podle hejtmana Martina Netolického (ČSSD) následovat brzy. „V současné době je vydané územní rozhodnutí a čeká se na stavební povolení,“ řekl Netolický.

Kromě státní investice bude i krajská. Hejtmanství v Heřmanově Městci připravuje opravu silnice, kterou má v majetku. „Máme připravenou rekonstrukci Pokorného ulice na výjezdu směr Prachovice. V současné době je zpracovávána projektová dokumentace a předpokládaná cena se pohybuje okolo 16 milionů korun. Havlíčkova ulice byla dokončena již v loňském roce,“ uvedl Netolický.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související