Na závodišti v Pardubicích se bude poprvé hrát koňské pólo

12. únor 2019 08:10

Na pardubickém dostihovém závodišti se letos uskuteční více než třicet akcí. Novinkou jsou turnaje koňského póla. Vedle dostihů se v Pardubicích uskuteční například i závody chrtů.

Mezinárodní turnaj v pólu se uskuteční první týden v březnu. Bude se hrát na ledové ploše zaváté sněhem, přijedou týmy z Česka, Slovenska, Maďarska a Německa. „Bude to první ze série turnajů koňského póla na pardubickém závodišti. Ty další se uskuteční v červnu a v srpnu,“ uvedla Nohavová.

Závody spřežení i chrtů

Od dubna jsou na programu jezdecké sporty, závody spřežení a všestrannost. V mezidobí se uskuteční canicross, běh přes překážky se psem. O areál se budou závodníci dělit se závody chrtů.

Na pardubickém závodišti se bude do konce února bruslit

Kluziště vzniklo na cílové rovince pardubického závodiště

Cílovou rovinku dostihového závodiště v Pardubicích pokryl led. Přímo před diváckou tribunou vzniklo regulérní kluziště. Poprvé v historii bude areál v zimě otevřený pro veřejné bruslení.

Dostihová sezona začne 8. května. Součástí zahajovacího dostihového dne budou i Jezdecké hry pro děti. Sezona nabídne devět dostihových dní v tradičních květnových, červnových, srpnových, zářijových a říjnových termínech. Druhý říjnový víkend patří Velké pardubické steeplechase.

Závodiště bude otevřené celé prázdniny a kromě dostihů pořadatelé připravují další ročníky hudebního Létofestu a Friends Festu. Na konci prázdnin uspořádá spolek víkendový program Koně v akci, přehlídku mnoha plemen.

„V listopadu má své místo v programu běžecký závod Run Tour, uskuteční se také rozlučková všestrannost, Hubertova jízda a na úplný závěr sezony Taxis Gladiator Race. Pak se závodiště opět promění v zimní park s bruslením,“ řekla Nohavová.

zdroj: ČTK

Související