Nejlepší masáž je po prohřátí. Tělo je vnímavější k dotekům maséra

11. březen 2020

Dopřejete si občas masáž? Podle maséra Jaroslava Mrázka je nejlepší masáž v kombinaci se saunováním. Tělo je rozehřáté, svaly povolené, takže i protažení svalstva je možné s menší bolestí a ve větším rozsahu. Je to příjemnější jak pro klienta, tak pro maséra.  

„Když se tělo předem prohřeje v sauně, je to určitě lepší, než když lidé přijdou v zimě z venku a celí promrzlí uléhají na masážní lůžko,“ říká Jaroslav Mrázek.

Hammam – očistná procedura

Hammam, to je název pro očistnou mýdlovou proceduru, která se běžně provádí v arabských lázních. Je příjemná jak fyzicky, tak psychicky. Člověk se příjemně nahřeje například v páře a pak přejde k masérovi, který očistí celé tělo speciální peelingovou žínkou kese. Potom ho zahalí do bohaté pěny vytvořené z mýdla a důkladně promasíruje. Během procedury masér polévá tělo střídavě teplou a vlažnou vodou.

„V Holicích tolik neodrbáváme kůži, peeling je jemnější. Ale ta teplá voda, která po těle stoupá od konečků prstů po celém těle nahoru, je velmi příjemná. Kůže je totiž peelingem prokrvená a velmi citlivá, člověk je tak mnohem vnímavější. Když potom pokryjete celé tělo mýdlovými bublinami, které krásně lupou, to je vyvrcholení celé procedury. Je to úplně něco jiného než klasická masáž,“ uzavírá Jaroslav Mrázek.

Spustit audio

Související