Patrik Rozehnal
Moderátor pořadů Humoriáda, Pochoutkový rok, Vesele a zdravě a Hvězdné návraty.
Vystudoval jsem ČVUT - obor pozemní stavby a architektura a dále VŠE - obor oceňování nemovitostí.
V minulosti jsem vysílal na rádiu Golem, City a Vox, moderoval na TV Nova, Prima a Barrandov.
Rád cestuji, venčím fenku maďarského ohaře, fotím a plním sny svým přátelům.
Film, co mne pořád baví: Miluju starou českou černobílou komedii Eva tropí hlouposti, dál barevnou veselohru Zítra to roztočíme, drahoušku. A nesmím zapomenout ani na kouzelný seriál Taková normální rodinka...
Hudba, kterou mám rád: Takovou, která mě rozpohybuje a začnu si podupávat nohou a možná i vlnit tělem. Takovou, z jejíž melodie je slyšet optimismus a radost.
Kniha, u níž nikdy neusnu: Usnu bezpečně u každé.
Motto: Žádné heslo si nedávám. Ale chtěl bych v sobě objevovat stále nové schopnosti, zkoušet nepoznané a mít radost ze života.
Všechny články
-
Grilovaný kukuřičný klas jí málokdo podle bontonu. Jak na něj, vysvětluje Ladislav Špaček
Letní čas vybízí ke grilování masa i zeleniny. Klasikou bývá i kukuřičný klas. Jak se ale popasovat s jeho konzumací, aby ve společnosti nedošlo k nemilému přešlapu?
-
Zámek Jemniště slaví 300 let. Rod ale sahá až do 13. století, říká majitel zámku Jiří Sternberg
Jemniště je barokní zámek, který se nachází uprostřed zelených kopců nedaleko Benešova ve středních Čechách. Jak se tam žije Jiřímu Sternbergovi?
-
Na pomezí sladkosti a kyselosti. Dobrota ze švestek od Danuše Novotné má snadný recept
Ke skvělému dezertu stačí málo, třeba hutný piškot, sladko-kyselé ovoce a drobenka navrch. Své o tom ví i Danuše Novotná z Roudnice nad Labem.
-
Zámek Františka Kinského v Kostelci nad Orlicí přežil války, znárodnění i éru výzkumu prasat
Empírový zámek v Kostelci nad Orlicí nepůsobí jako muzeum, ale jako domov. A opravdu jím je. František Kinský v něm žije a denně ho v duchu zdraví: „Mám tě rád. Buď zdráv.“
-
Šlechtické zdraví pod lupou: co trápilo krále, hraběnky a levobočky?
Modrá krev byla možná noblesní, ale zdraví šlechtě negarantovala. Dna, epilepsie, předsunuté čelisti - to byla realita, které museli příslušníci šlechtických rodů čelit.
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 29. 6. 2025
Soutěžní recept: Šlehačkové rohlíčky od Jany Šilhavé. Rada z etikety: Jak na oslavách správně jíst malé bobulovité ovoce? Marmelády z Českého ráje uspěly ve světě.
-
Jahody, maliny a jiné bobulovité ovoce z mísy na stole nikdy nebereme, pokud nedostaneme talířek
Jahody nebo maliny bývají součástí zahradních oslav. Víte, jak správně jíst malé bobulovité ovoce, když ho hostitel přinese na stůl ve společné míse? Má to svá pravidla.
-
Jeden nestačí. Šlehačkové rohlíčky od Jany Šilhavé na oslavách zmizí jako první
Stačí pár surovin, abyste z nich vykouzlili dobrotu. Dokazují to šlehačkové rohlíčky Jany Šilhavé, které chutnají podobně jako sušenky z lineckého těsta zvláčněné povidly.
-
Suché oči a pocit písku pod víčky? Mrkejte častěji a víc pijte
Pálení očí trápí v létě čím dál víc lidí. O tom, co oči dráždí, jak poznat suché oko a kdy už jít k lékaři, mluvila v pořadu Vesele a zdravě doktorka Kateřina Cajthamlová.
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 22. 6. 2025
Soutěžní recept: Perníkový jabskořmák od Aloise Hudečka. Rada z etikety: Je v pořádku ochutnávat jídlo z talíře jiné osoby? Jedlé květy rozzáří barvou i chutí každý talíř.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »