O přijetí na školu rozhodují i dobře zvládnuté přijímačky. Kde začít?

24. říjen 2018

Přijímací zkoušky na střední školy i víceletá gymnázia jsou pro žáky velkým strašákem. Ty letošní byly obzvlášť těžké. Učitelé a odborníci na školství poukazují na vyšší počet odborných termínů i časovou náročnost.  Jak úspěšně projít?

Je dobré začít s přípravou už teď na podzim. Jednu z možností, jak testy zvládnout úspěšně a bez stresu, nabízí společnost Scio. Kromě přípravných kurzů a přijímaček nanečisto, mohou studenti zkusit tištěnou přípravu nebo kurzy v online prostředí. Děti si tak zvolí typ přípravy, který jim nejvíce vyhovuje.

Měsíční porce přípravy

Naplánování celé přípravy může být náročné. Balíčky s měsíční porcí přípravy pro páťáky jsou složené z několika typů přípravných materiálů. Nemusíte se starat o to, co natrénovat. Měsíční porce přípravy pokryjí všechny typy úloh z češtiny i matematiky.

Jak správně vybírat školu?

Každé studium zabere několik let života, proto vybírejte pečlivě. Rodiče by měli myslet na to, že školu nebudou navštěvovat oni, ale jejich děti. Je důležité brát v potaz životní cíle a představy, zájmy, schopnosti a charakter jejich potomků. Roli hrají i tělesné předpoklady a zdravotní omezení.

S výběrem studia na základní škole může pomoci i třídní učitel, výchovný poradce nebo školní psycholog. Pro radu můžete zajít i do informačních a poradenských středisek - IPS, které najdete na úřadech práce.

autor: Věra Říhová
Spustit audio

Související