Ochranný sprej pod fén a brazilský keratin. Vraťte vašim vlasům lesk

29. srpen 2019

Na kvalitě vlasů se často podepisují vrozené geny. V poslední době je to i životní styl, špatná životospráva, nedostatek spánku a velký stres. O první pomoc většinou voláme v nejbližším kadeřnictví.

Vlas je vyživován z krve, takže pokud nebude tělo zdravé zevnitř, nejspíš se to odrazí i na kvalitě našich vlasů. Kosmetické přípravky a styl úpravy jsou jen povrchní záležitostí. Krásnému vzhledu prospívá i pravidelné zastřihávání zhruba každé dva měsíce.

S výběrem barvy a slušivým střihem by vám měli pomoci v jakémkoliv kadeřnickém salonu. Otázka jak to chcete, není dostačující. „Když zákaznici usadím do křesla, udělám si takovou malou diagnostiku. Všímám si tvaru obličeje, barvy a kvality vlasů i typu postavy. Je dobré se zeptat i na to, kolik času člověk má každé ráno na úpravu účesu,“ popisuje Lucie Merklová. Po krátkém rozhovoru by už kadeřnice měla mít představu o tom, co bude zákazníkovi slušet.

Před fénováním použijte ochranný sprej

Když nevíme, jak o vlasy správně pečovat, zbytečně jim škodíme. Třeba časté fénování horkým vzduchem, žehlení a kulmování je vysušuje a namáhá. Přitom existuje ochranný sprej pro teplenou úpravu, který vytvoří na vlasech jemný ochranný film a zabrání tak jejich poškození. „Sprej se nanáší na vlhké vlasy a může to být nejen před fénováním, ale i žehlením,“ říká Kristýna Voltnerová. Přípravky speciálně určené na žehlení vlasů je zároveň uhladí a zafixují v požadovaném tvaru.

Co je brazilský keratin?

Hodně žen je nespokojeno se svými přirozeně  vlnitými vlasy a snaží se je za každou cenu narovnat. „Jestli se nechcete trápit se žehličkou, zkuste brazilský keratin. Tato péče vlasy regeneruje a současně narovnává, protože přípravky k tomu určené v sobě obsahují tekutý keratin.  Tento protein máme ve vlasech už od narození, ale jak stárneme, postupně se vytrácí,“ vysvětluje paní Lucie. Keratin se využívá i při prodlužování vlasů. Pomocí něj se tvoří spoje, jejichž hlavní výhodou je pevnost vlasu i po prodloužení.

Na radu kadeřnic zkuste pro vaši spokojenost profesionální kosmetiku z kadeřnických salonů, která je bohatší na vyživující látky a šetrnější k vlasům nežli kosmetika z drogerie a supermarketů.

autor: Věra Říhová
Spustit audio

Související