Ovocné knedlíky trochu jinak. Aneb tvarohové knedlíčky se švestkovým přelivem a mákem

I sladká jídla jdou připravit tak, že si je můžete vychutnat bez výčitek svědomí. Vyvarujte se zbytečného cukru, použijte celozrnnou mouku a připravte si třeba tyto báječné knedlíčky s ovocným přelivem. 

Na děti a také na jejich maminky myslíme i při našem vaření. Užijte si radost při společné přípravě jídla. Děti se mohu zapojit jen s malou výpomocí maminek.

Suroviny:
250 g měkkého tvarohu, 100 g jemné celozrnné špaldové mouky, 2 vejce, 40 g másla, citrónová kůra, špetka soli, 500 g vypeckovaných švestek, med, citrónová šťáva, bílý jogurt, mák

Postup:
Máslo utřete se žloutky do pěny, vmíchejte mouku, sůl, tvaroh, nastrouhanou citronovou kůru a nakonec sníh z bílků. Těsto nechte uležet 10 minut a poté tvarujte lžící knedlíčky (nočky), které vařte ve vroucí vodě asi 5 minut, dokud nevyplavou.
Švestky nakrájejte na menší kousky a společně s medem a citronovou šťávou je povařte.
Každou porci knedlíčků polijte omáčkou, posypte mákem a zdobte jogurtem.

Znáte někoho, kdo by nemiloval knedlíky s ovocem? Vždycky všichni milovali knedlíky od babičky. U nás jsou favoritem ty z tvarohového těsta.

Tvarohové knedlíčky se švestkovým přelivem sypané mákem budete milovat.

Švestky (ilustrační foto)

autor: baj

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.