Pardubice plánují v parku Na Špici bufet, hledá se místo

26. leden 2022 11:45

Pardubická radnice zvažuje, že v parku Na Špici postaví objekt, ve kterém bude nabídka občerstvení pro návštěvníky. Bude hledat i provozovatele. Občerstvovací služby tam zatím chybí.

Park radnice po devítiměsíčních opravách otevřela na konci roku 2014. Podmínky evropské dotace tam několik let neumožňovaly větší změny. V původním projektu občerstvení bylo, městští architekti teď mají za úkol najít pro něj vhodné místo, řekl náměstek primátora Petr Kvaš (ODS).

„Poměrně dlouho se o tom bavíme, jednoznačně jsme se shodli, že by bylo fajn tam mít nějaké občerstvení," řekl Kvaš. V parku už stojí dřevěný pavilon u vodní plochy Čičák, je v něm griloviště, které si lidé prostřednictvím městského obvodu I mohou pronajímat, jsou tam veřejné záchody a zázemí pro techniku na údržbu zeleně.

Čtěte také

„Původně v projektu architekt nakreslil takový hříbek jako objekt pro občerstvení. Všichni provozovatelé se shodli, že je to naprosto nevhodné. Protože to bude zásah do území, je nezbytné zpracovat územní studii, která všechno citlivě zváží, kde občerstvení postavit, jak bude vypadat,“ plánuje Kvaš. Podle zástupců města by se vybraný koncesionář staral i o griloviště, udržoval zeleň, návštěvníkům půjčoval sportovní náčiní a zároveň provozovatel bufet. Městský obvod I by pak už park na starosti neměl, dodal Kvaš.

V parku je dětské hřiště, hřiště pro míčové sporty, stůl pro ping pong, posilovací hrazdy, nedávno tam také vzniklo větší workoutové sportoviště.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související