Park Na Špici je kompletní, pavilon s grilem vám otevře správce

9. duben 2015

Pardubický park Na Špici je otevřený teprve pár dní, místní už si ho oblíbili. Velké dětské hřiště se zajímavými prolézačkami a herními prvky, netradiční altán přímo nad hladinou jezera Číčák s klubovnou a grilem i venkovní hřiště lákají malé i velké.

Park byl po rozsáhlých úpravách za téměř 36 milionů korun uveden do plného provozu. Každý den bude otevřen pavilon se sociálním zázemím, terasou, klubovnou a grilem. Lidé si tak za dobrého počasí budou moci udělat piknik i ve městě.

Čtěte také

Pavilon bude otevřen denně od 08:00 do 22:00. Na pořádek bude dohlížet správce parku, u kterého je možné si předem rezervovat čas pro grilování, ale také třeba sportovní hřiště.

Rezervace ale není podmínkou, park i jeho zařízení budou běžně k dispozici příchozím. Využít mohou i půjčovnu sportovního náčiní či kuchyňku, kde si například maminky budou moci ohřát jídlo pro své malé děti.

Pavilon bude sloužit i jako pozorovatelna ptáků

„Pro rezervaci slouží zatím telefonní kontakt nebo mailová adresa, pracujeme ale na vytvoření webových stránek parku, kde kromě informací bude i rezervační systém,“ vysvětluje tajemnice radnice 1. městského obvodu Gabriela Křížková.

Kontakt na správce parku:
telefon: 731 643 100
e-mail: spravce@naspici.eu

První městský obvod, který má park ve své správě, plánuje pořádání sportovních a zábavních akcí, třeba Zoo v parku, Halloween v parku a přesune sem zřejmě i akci Hurá na prázdniny.

Město chce, aby se park stal místem setkávání obyvatel. Plánuje proto v tomto rekreačním prostoru pořádat pravidelné akce jako jarní slavnostní otvírání parku a podzimní zavírání, ale i řadu dalších, na kterých se budou podílet pardubické amatérské aktivity anebo školy.

Území na soutoku Labe a Chrudimky podstoupilo celkovou úpravu, částečně byla financována z dotace Evropské unie. Zároveň s rekonstrukcí parku byla vybudována lávka přes Chrudimku a následně také cesta podél Chrudimky, díky které je park propojený s Tyršovými sady a pardubickým zámkem. Veřejnosti jsou k dispozici sportoviště a velké dětské hřiště.

Součástí pavilonu je vyhlídková terasa s krbem a lavicemi
autor: KUB
Spustit audio