Pardubice se budou soudit se stavební firmou o miliony za třídu Míru

28. prosinec 2015

Pardubická radnice nebude firmě Syner doplácet 11 milionů za opravu třídy Míru. A protože se se stavebníky nedohodla, konečné slovo bude mít soud.

Radnice tvrdí, že firma některé práce neudělala. Podle slov primátora Martina Charváta šlo o to, že podle původního plánu měli stavebníci odstranit některé sítě v zemi, třeba stará tělesa vodovodu a podobně.

Protože ale tyto věci v zemi prý nevadí a je běžné, že se tam nechávají, domluvila se firma s městem, že je odstraňovat nebude a ušetří tím peníze.

Čtěte také

Firma Syner s takovým postupem nesouhlasí, její zástupci poslali své písemné vyjádření i zastupitelstvu. Tvrdí, že necelých 100 milionů byla pevná částka, která je ve smlouvě a tu po městu chtějí. Takže podle Syneru radnice protiprávně zadržuje 11 miliónu.

Šance na dohodu zřejmě už není. Syner sice navrhuje řešení sporu prostřednictvím rozhodčího soudu, kde by šlo o rychlé rozhodnutí a obě strany by ušetřily za právníky a vyhnuly se letitým sporům, radnice na to ale přistoupit nechce a trvá na tom, aby proběhlo běžné soudní řízení.

Rekonstrukce třídy Míru v Pardubicích
autor: ba
Spustit audio