Pardubice zkouší odblokovat křižovatku u obchodního centra mobilní bariérou

10. listopad 2023 09:52

Pardubická radnice omezila vjezd a výjezd z obchodního centra na Masarykově náměstí. Kolony aut totiž často ucpaly přilehlou křižovatku Hradecké ulice a Sukovy třídy. Odbor dopravy tak rozhodl o umístění pevné překážky v levém odbočovacím pruhu směrem do OC Palác Pardubice. Od opatření si slibuje vyšší bezpečnost a efektivitu dopravy.

Řidiči, kteří přijíždí k obchodnímu centru ze Sukovy třídy nebo Hradecké ulice tak musí dojet na nedaleký kruhový objezd, tam se otočit a přijet k centru ve směru od nábřeží Závodu míru. Při výjezdu z Paláce Pardubice naopak už není možné vyjet ve směru na nábřeží a zmíněnou okružní křižovatku a řidiči musí vyjíždět vždy směrem na Sukovu třídu resp. Hradeckou ulici.

„V minulosti jsme byli svědky situací, kdy vlivem vzdutí dopravy docházelo k úplnému ochromení provozu na křižovatce ulic Hradecká a Sukova třída. Toto nežádoucí zpoždění mělo výrazný dopad na plynulost dopravy v celém okolí. Proto bylo nezbytné zasáhnout a najít efektivní řešení tohoto problému. Návrh tohoto opatření jsem nechal posoudit komisí pro dopravu a ta jej podpořila,“ uvedl náměstek primátora Jan Hrabal, který je zodpovědný za dopravu.

Město očekává, že se výrazně sníží „vzdouvání dopravy“ na světelné křižovatce u hokejové arény, což by mělo zlepšit plynulost a bezpečnost provozu.

autoři: Honza Ptáček , ba | zdroj: město Pardubice
Spustit audio

Související