Parkování u nádraží v Pardubicích se dál komplikuje. Uni Hobby začalo vybírat parkovné

24. říjen 2019 09:50

Obchod Uni Hobby v Pardubicích u vlakového nádraží začal na svém parkovišti vybírat parkovné. Má povolení od města. Zákazníkům podle zástupců obchodu vadilo, že parkoviště blokují dlouhodobě odstavená auta.

„Zákazníci si především stěžovali na to, že je parkoviště téměř obsazeno a oni musí parkovat poměrně daleko od vchodu a se svým nákupem, který je většinou těžší a objemnější, musí vážit poměrně dlouhou cestu,“ řekla ředitelka marketingu Eva Uhlířová.

Uni Hobby nejdřív začalo vybírat parkovné bez povolení města, s čímž po upozornění přestalo a oficiálně požádalo odbor dopravy o povolení.

Pracovník ostrahy rozdává za stěrače parkovací lístky

Podle obchodu většina parkujících vozidel nepatří nakupujícím. Auta tam parkují obyvatelé nedalekého sídliště nebo motoristé, kteří jedou vlakem do zaměstnání do jiného města. Auta pak odstaví na celý den před odchodem.

Dvě hodiny zdarma

První dvě hodiny parkování budou podle ředitelky marketingu nadále zdarma, každá další započatá hodina ale bude stát 40 korun. Místo je označené parkovací značkou. Vjezd na parkoviště nemá závoru. Na parkovišti se pohybuje pracovník, který dává za stěrače parkovací lístky a parkovné od řidičů vybírá.

Pracovník ostrahy rozdává za stěrače parkovací lístky a vybírá od řidičů parkovné

Zpoplatnění chystá i Albert

Odbor dopravy o zpoplatnění požádal i supermarket Albert, který stojí blíž u nádraží. Zatím povolení nedostal, protože nesplnil zákonné podmínky, blíž je úředníci nespecifikovali. Podle primátorova náměstka Petra Kvaše (ODS) obchod nejspíš požádá znovu.

„Jednal jsem s nimi, mají velmi vstřícný návrh. Nabídli nám, že by 200 míst bylo v režimu záchytného parkoviště. Pro návštěvníky obchodu by byly dvě hodiny zdarma, pro ostatní návštěvníky by parkování stálo kolem 30 korun na hodinu,“ řekl Kvaš. Celodenní stání by mohlo stát 80 až 90 korun. Pokud o něj nebude zájem, je prostor pro zlevnění, dodal Kvaš.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související