Pavel Kudrna - ředitel ČRo Pardubice

21. červen 2014

Rande s Jolanou - tak se jmenuje pořad Jolany Voldánové, který jste, doufáme, už zvyklí poslouchat v pravidelných časech na vlnách Českého rozhlasu Pardubice a Českého rozhlasu Hradec Králové. Na další Rande přijal pozvání v sobotu 21. června 2014 po 18. hodině moderátor a ředitel Českého rozhlasu Hradec Králové a Pardubice Pavel Kudrna.

Jako ředitel má na starosti kompletní chod dvou stanic: Českého rozhlasu Hradec Králové a Českého rozhlasu Pardubice. Přestože je spousta věcí, které je nutné řešit, jako rozpočty stanic, personální záležitosti, honoráře, mzdy, atd. atd, je pro něj prioritní tvorba programu, který posluchačům nabízíme, a jeho „ladění". Zároveň by nechtěl rezignovat ani na moderování, přenosy, na pobyt mezi posluchači přímo v terénu.

Pavel Kudrna a Pepa

Uplynulo už třicet let od doby, kdy poprvé prošel vstupní halou Československého rozhlasu. V té době ještě studoval Fakultu provozně-ekonomickou na Vysoké škole zemědělské v Praze - Suchdole. Po jejím absolvování, a po roce v Armádním uměleckém souboru Víta Nejedlého, posílil řady rozhlasových zaměstnanců.

Od roku 1991 vlastní uměleckou agenturu, která řadu let připravovala jedny z největších projektů pro Československou a posléze Českou televizi. Z této „dílny“ vyšly projekty Teletrefa, Superteletrefa a další.

Další velké projekty následovaly pro Český rozhlas. Byly to různé hudebně-zábavné pořady, které se přenášely živě na Radiožurnálu i v Českém rozhlase 2 - Praha.

Mezi nejúspěšnější patří projekt na snižování nadváhy „Těžká sázka“, do kterého se zapojila více než tisícovka posluchačů.

Mezi záliby Pavla Kudrny patří rybaření, zahrada, pes a kočka a hlavně… moderování!

autoři: nov , Jolana Voldánová
Spustit audio