Plánované operace se konečně vrací do nemocnic. V Léčebných lázních Bohdaneč jsou připraveni

13. leden 2022

V Léčebných lázních Bohdaneč se chystají na lepší sezónu. Úbytek pooperačních pacientů se výrazně dotkl provozu lázní, kde se léčí klienti s problémy pohybového ústrojí. Primářka doufá, že se konečně blýská na lepší časy, a to jak pacientům, tak pracovníkům lázní.

„Mezi naše klienty sice nepatří jen ti po operacích kloubů, ale i chronici, kteří si u nás léčí artrózy nosných klubů, jsou to revmatici nebo bechtěrevici. V době covidu jsme se snažili pomoct nemocnicím a léčili jsme pacienty po akutních operacích páteře,“ říká primářka Eva Korcová a dodává, že základem jsou pro lázně klienti, kterým léčbu hradí pojišťovna.

Z lůžka v nemocnici rovnou na to lázeňské

Pokud plánujete operaci kloubů, je třeba se domluvit s praktickým lékařem na výběru vhodných lázní, kde proběhne pooperační péče.

„Jakmile dostane pacient termín k nástupu do nemocnice, volá do zvolených lázní a domlouvá si termín nástupu. Pokud je to z lůžka na lůžko, jedná se většinou o sedmý pooperační den a pacienta přiveze sanitka. Pokud nechcete převoz z lůžka na lůžko, můžete se do lázní dostat do tří měsíců od termínu operace," vysvětluje primářka Korcová.

Pavilon Gočár

U náhrad kyčelních a kolenních kloubů je ideální právě převoz z lůžka na lůžko. Po operacích páteře se doporučuje nástup až po šesti týdnech. Je to ale případ od případu.

Spa pro samoplátce

V Léčebných lázních Bohdaneč vybudovali Medical Spa, kam lákají samopláteckou klientelu. Samoplátci tak mohou využít ubytování v nadstandardních pokojích přímo v Lázeňském pavilonu Veselý. 

„Naši klienti mohou využít i zbrusu nový vysokovýkonný laser, který má protizánětlivé a protibolestivé účinky. Dalším nadstandardem jsou screeningová vyšetření, spojená s kompletním laboratorním vyšetřením a prohlídkou. Zaměřujeme se na nejčastější civilizační choroby, objevení cukrovky, cholesterolu, dny, špatné funkce štítné žlázy, a podobně. Rádi prověříme zdravotní stav lidí, kteří o sebe pečují a chtějí zlepšit své zdraví,“ upozorňuje primářka Eva Korcová. Lázně se pro samoplátce otevírají v polovině ledna 2022.

Je slatinné bahno stále léčebnou metodou číslo jedna v Léčebných lázních Bohdaneč? A jak konkrétně funguje nový vysokovýkonný laser? Poslechněte si zvukový záznam pořadu.

Spustit audio

Související