Plněné vepřové se švestkami na víně s rýží opravdu dokonale polechtá vaše mlsné jazýčky!

Milujete vepřové maso? Jeho výhodou je nespočet možných variací na úpravu. My dnes pro vás máme jeden hodně zajímavý recept. Tak, dobrou chuť!

Bůček, kotlety, krkovice, žebírka, šunka, panenka, kolínko... pestrost vepřového masa je obrovská. Je z čeho si vybírat, protože každý kousek chutná úplně jinak!

A kombinace vepřového masa spolu se švestkami, vše připravené na víně, vám opravdu polechtá mlsné jazýčky!

Suroviny:
vepřový filet 500 g, sušené švestky 200 g, olej, červené víno, zeleninový vývar a vysokotučný měkký smetanový sýr - nejlépe Philadelphia

Postup:
Troubu vyhřejeme na 180°C. Dlouhým nožem vyřízneme ve filetu kapsu a naplníme ji švestkami. Zprudka ji opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, poté pečeme 25 minut v troubě. Zbývající švestky pokrájíme, krátce osmažíme na tuku z pečeně, podlijeme vínem, vývarem a chvíli vaříme. Vmícháme Philadelphii, rozpustíme, ale už nevaříme a dochutíme. Pečeni nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou a rýží.

Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících.

Maso, vepřové, potraviny, vaření (ilustrační foto)
autor: Zdeňka Kabourková

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.