Protirasistický program s názvem Společná jízda

1. prosinec 2003

Pardubičtí studenti středních škol se tento týden seznamují s problematikou rasismu. V Pardubicích dnes začal týdenní protirasistický program s názvem "Společná jízda", který plně financuje vláda České republiky. Základem je práce multietnických lektorských týmů, které navštěvují střední školy a se studenty diskutují o toleranci, předsudcích, rasismu a dalších tématech. Zároveň s žáky hrají psychosociální hry. Vedoucí týmu Lipi Domingos pro Český rozhlas shrnul zážitky z prvního dne akce v Pardubicích.

"Studenti byli ochotni a aktivně se účastnili her a vše bylo pozitivní. Měli dotazy, zajímali se, to bylo v rámci diskuse a na spoustu věcí měli jiný názor než my, ale těch negativních názorů bylo míň než dříve. V Pardubicích budeme do konce týdne a navštívíme ještě některé školy, gymnázium, dvě střední průmyslové školy chemické a konzervatoř."

Romové
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.