Radnice a krajský úřad v Pardubicích obnovují úřední hodiny

20. duben 2020 10:30

Pardubický magistrát na základě uvolňování opatření spojených s koronavirovou pandemií dnes obnovuje rozsah úředních hodin. Změny se týkají nejen provozu radnice, ale také úřadů jednotlivých městských obvodů, pátky budou vyhrazeny seniorům. Úřední hodiny obnovil i krajský úřad.

Zkrácená doba úředních hodin platila od 16. března. „Návratem ke standardnímu režimu úředních hodin reagujeme na vyhlášené opatření ministerstva zdravotnictví. Úřad tak bude veřejnosti od pondělí 20. dubna opět přístupný každý den, přičemž páteční dny budou vyhrazeny seniorům nad 65 let, tak aby byla zajištěna maximální prevence této nejrizikovější skupiny,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

V pondělí a ve středu od 8:00 do 11:00 a od 12:00 do 17:00 hodin mohou klienti své záležitosti vyřizovat bez objednání. Návštěvy v úterý a ve čtvrtek od 8:00 do 11:00 a od 12:00 do 15:30 hodin budou možné po předchozí telefonické domluvě, u agend občanských průkazů, pasů, řidičských průkazů, registru vozidel a na živnostenském úřadu je navíc pro tyto dva dny možné opět využívat systém on-line objednávání návštěv.

Pátky pro seniory

V pátek od 8:00 do 11:00 a od 12:00 do 14:30 hodin pak budou agendy k dispozici výhradně seniorům nad 65 let, ideálně opět po předchozí telefonické domluvě nebo prostřednictvím on-line objednávkového systému.

Ztrátu dokladů je přitom možné řešit telefonicky každý den s tím, že jak občanské průkazy a cestovní pasy, tak i řidičské průkazy, jimž skončila platnost po 1. březnu 2020, lze na území ČR po dobu platnost nouzového stavu používat i nadále.

I přesto, že se radnice postupně vrací k původnímu režimu, základní pravidla pro snížení rizika infekce koronavirem zůstávají v platnosti.

Otevřel i krajský úřad

Do standardního režimu se dnes vrací i krajský úřad. Pro veřejnost to znamená návrat k běžným úředním hodinám. Stále však trvají zvýšená hygienická opatření v budovách úřadu.

Krajský úřad v době omezených úředních hodin zavedl řadu opatření na ochranu zaměstnanců i návštěvníků. Na recepcích úřadu zabudoval ochranné přepážky z plexiskla a je tam k dispozici dezinfekce na ruce. Častější je i dezinfekce všech prostor úřadu. Pracovní jednání se konají v zasedacích místnostech, kde je možné sedět ve větších rozestupech. Všichni zaměstnanci, kteří nejsou v kanceláři sami, nosí roušky.

Pro přístup do budov Krajského úřadu Pardubického kraje se budou i nadále využívat pouze hlavní vchody z náměstí Republiky a z Komenského náměstí. Ostatní vstupy zůstávají zamčené.

 

autor: Honza Ptáček | zdroje: statutární město Pardubice , Krajský úřad Pardubického kraje
Spustit audio

Související