Seznamky lákají na rychlorande. Jiskra musí přeskočit do pěti minut

17. duben 2023

Způsoby seznamování se mění, s akčností dnešní doby neztrácejí krok ani seznamky. Do popředí zájmu se dostává nová forma seznámení speed dating. Česky by se tento způsob seznámení dal nazvat rychloranděním.

„Spočívá to v tom, že pozveme klienty v počtu do dvaceti lidí do restaurace. Posadíme je ke stolkům pro dva, kde si povídají. Po pěti minutách zazní zvonek a pánové si přesednou k dalšímu stolku. Záleží opravdu na prvních pěti minutách, jestli přeskočí mezi daným párem jiskra nebo ne,“ vysvětluje jedna z organizátorek speed dating v Pardubicích Kristýna Armstrong.

Sex ve městě jako inspirace

Kamarádky a spolupracovnice Karolína Holušová a Kristýna Armstrong vyzkoušely poprvé speed dating v březnu 2019.

„Inspiroval nás seriál Sex ve městě. Kdo zná, tak ví, že právě takhle se seznamovala Miranda. Tak jsme to riskly a musím říct, že první speed dating byl naší nejvydařenější akcí. Právě odtud také vzešlo naše první miminko,“ usmívá se Karolína Holušová, která už se těší na letní rychlorandění, které chtějí obě mladé ženy z Pardubic uspořádat v přírodě. Piknik v přírodě je podle nich uvolněnější a přirozenější, než v uzavřeném prostoru.

 „Všechno začíná tím, že vložíme událost na sociální sítě. A kdo se chytne, vyplní formulář a my řekneme, kdy, kde a jak bude akce probíhat. Když přijdete, dostanete číslo, posadíme vás ke stolu. Většinou ženy sedí a muži se přesouvají od stolku ke stolku. Máme zvoneček, který odpočítává pět minut. Nevěřili byste, jaký je to hluk a šrumec, jednotlivé páry chrlí otázky, aby se o tom druhém dozvěděly co nejvíc.“

Klienti mají podle organizátorky kartičky a na nich smějící se nebo mračící se smajlíky. „Podle toho, který symbol zaškrtnou, poznáme, zda mezi daným párem přeskočila oboustranná jiskra nebo ne. Kartičky pak vyhodnotíme a do druhého dne oznámíme milou zprávu těm párům, které v sobě našly zalíbení a předáme kontakty. No a pak už je to na nich,“ popisuje celou akci Kristýna Armstrong.

Nikdy není pozdě najít lásku

Na rychlá rande se může přihlásit kdokoliv, v jakémkoliv věku, žádné limity nejsou. Podle organizátorek jsou to většinou dvě věkové kategorie, lidé přes dvacet a přes čtyřicet let.

„Pro nás by bylo zajímavé dát dohromady lidi od padesáti nahoru. Starší věková kategorie ale není tolik aktivní na sociálních sítích. Pokud byste chtěli rychlorandění vyzkoušet, podívejte se na webové stránky Turistického informačního centra Pardubice. Najdete tam naši nejbližší akci v Pardubicích,“ láká k seznámení Karolína Holušová.

Spustit audio

Související