Sjezd u Medlešic je hotový. Cestou z Pardubic do Chrudimi mají řidiči na výběr

13. červen 2016

Řidiče na trase Pardubice - Chrudim čekají další změny. Na konci týdne silničáři dokončili novou kruhovou křižovatku a sjezd u Medlešic. Po půl roce tak bude možné využít původní hlavní příjezd do Chrudimi.

Sjezd u Medlešic je důležitý, protože řidičům konečně dává na výběr. Doteď platilo, že kdo jel z Pardubic na Chrudim, mohl obchvat opustit nejdříve na křižovatce u Vestce. A to byla pro lidi, kteří potřebovali například na sídliště na Rozhledně, směrem na polikliniku zajížďka. Dost nespokojené byly také firmy v obou průmyslových zónách, které po zprovoznění obchvatu zůstaly tak trochu odříznuté.

Čtěte také

Medlešický sjezd znovu otevírá možnost dostat se do Chrudimi po původní hlavní příjezdové trase kolem městského parku. Jenže to může zároveň znamenat, že si tudy začnou zkracovat cestu auta, která budou přes Chrudim projíždět dál na Slatiňany, Nasavrky a Žďár nad Sázavou.

Nepřestanou řidiči slyšet na obchvat?

Tím by se ztratil celý smysl obchvatu. Ten je totiž dokončený jen z půlky, na pokračování to zatím nevypadá a pro někoho může být jednodušší jet rovnou přes město, než se z obchvatu znovu vracet na hlavní silnici.

Jedna nová trasa je tedy otevřená, o kousek dál ale začíná uzavírka. Ode dneška je totiž uzavřená tzv. zadní trasa z Chrudimi na Pardubice - ostřešanská silnice. Ta byla poškozená právě při stavbě obchvatu a silničáři ji teď opravují. Řidiči musí počítat s tím, že tudy neprojedou celý měsíc - do poloviny července.

Nový kruhový objezd u Medlešic
autor: kop
Spustit audio