Sokolové jsou v pohotovosti! Na slet nacvičuje rekordní počet lidí z našeho kraje

7. únor 2024

Všesokolský slet 2024 se blíží. Bude se konat od 30. června do 5. července a přivítá 20 000 cvičenců. Jak se připravují pardubičtí sokolové? Zeptali jsme se jejich starostky Lenky Pařízkové.

„Všechno je nachystané, všichni trénují, jsme ve velmi intenzivních přípravách, s nácviky jsme začali už v září. V pardubické jednotě cvičíme z celkových dvanácti skladeb jedenáct. Naše pardubická jednotka je v plném nasazení,“ informuje starostka TJ Sokola Pardubice 1, která je zároveň jednatelkou Sokolské župy Východočeské - Pippichovy.

„V Sokolské župě Východočeské - Pippichově nacvičuje letos 859 cvičenců ve všech skladbách, a to je pro nás rekordní počet, takové číslo jsme ještě neměli, patříme mezi ty nejpočetnější,“ pochvaluje si sokolka Pařízková, která cvičila na všech porevolučních sletech. I letos se zúčastní jako cvičenka i jako lektorka.

Co je na nácviku nejtěžší? A jak jde nácvik malým Mravencům? Poslechněte si v záznamu pořadu. 

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.