Sportovní park v Pardubicích znovu zpestří prázdniny. Rozjel slušnou tradici

9. srpen 2018

Všechno začalo s olympiádou v Brazílii v roce 2016. Letos už potřetí můžete léto v krajském městě trávit aktivně. Stačí hrací karta a chuť ke sportování.

„Hrací karta se dá pořídit přímo na místě. Těch sportů k vyzkoušení bude přes 50, zapojených je 70 sportovních subjektů. Neupřednostňujeme známější sporty. Děti pro diplom nebo medaili musí projít všemi stanovišti včetně menších sportů," říká za organizátory Pavel Stara.

Park Na Špici je podle něj krásný sám o sobě. Celá akce stojí i na klubech, které se návštěvníkům věnují. Pořadatelé jim dělají servis.

Budíček i večerníček

Stejně jako loni můžete s parkem vstávat i usínat. Ranní rozcvičky začnou v 8:15 a od 9:00 se otevřou všechna sportoviště. Usínat s parkem se bude hned po uzavření stanovišť, tedy v 18:15.

Návštěvníci se v době konání sportovního parku můžou těšit na dva masové běhy v podobě Gladiator Race Run a Barvám neutečeš. Hlásí se na ně podle Stary aktuálně přes 1 500 lidí.

Jak doplňuje, cílem Sportovního parku je spojovat. „Hokejový klub pořádá paralelně Memoriál Zbyňka Kusého. Koná se Friends Fest, další kvalifikace na Velkou pardubickou, Pardubická juniorka. Jde o návštěvníka, aby měl rozmanitou nabídku. Byla by škoda, kdybychom si konkurovali."

Kulturní návrat

Sportovní park se vrací ke kulturním odpoledním programům s místními kapelami. Svůj program chystá i Univerzita Pardubice. „Nezapomínáme ani na sto let republiky, což se promítá v oblečení. Stanoviště máme taky na zámku, kde je Stovka na nádvoří."

Ještě před otevřením sportovišť bude v pátek 10. srpna zahajovací koncert, a to ve FANzóně v parku Na Špici s kapelami Mlask a Pískomil se vrací. Návštěvníci si můžou projít, co je čeká od soboty až do neděle 19. srpna.

Zájemci si vyzkouší i sportovní jachty
autor: Jakub Malý

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.