Ta nej. Novinka pardubické kapely ukazuje lásku od A do Z

22. červenec 2020

Miluje muziku. Kolem sebe má další lidi, kteří hudbu jednoduše umí. Marek Lejhanec je se skupinou Polarita ve svém živlu. Fanoušci navíc už několik dní obdivují její nový videoklip.

Kapela funguje asi čtyři roky. „To je na skupinu několika lidí celkem dost. Jsme parta, držíme u sebe. Hrajeme pop, rock, country. Polarita je v mém výkladu o tom, že lidé spolupracují a jsou v nějakém souznění. Můžete posadit dva lidi různého názoru a dohromady to funguje polaritně.“

Našlápnuto k úspěchu

Poměrně velký ohlas vyvolala píseň Ta nej. Ukazuje lásku od začátku do konce. Z úspěchu je trochu překvapený režisér klipu, který si říká Etienne. „Je nádherné, když něco vytvoříte a vidíte, že si to lidé pouští znovu a znovu. Možná do konce týdne budeme mít 100 000 zhlédnutí, což hřeje na srdci.“

Zpěvák a kytarista Marek Lejhanec a režisér videoklipu Etienne

Jak dodává, dlouho přemýšleli nad scénářem. „Bylo asi pět variant. Říkal jsem si, že neexistuje, aby tahle píseň neměla klip. Shodli jsme se na tom, že uděláme průběh života šťastného páru.“ V melodii je slyšet basa Jiřího Douchy, na piano hraje Jiří Kožnar a na bicí Mika Ronos.  

Teď Polaritu čekají koncerty při oslavách 20. výročí založení Pardubického kraje, konkrétně ve Svitavách, Moravské Třebové, Hlinsku, Chrudimi a Ústí nad Orlicí. Mezitím dotáčí CD. „Mně stačí, když lidé poslouchají a jsou šťastní. Zpíváme i písničky, které jsou obecně známé. Baví mě pozorovat zpívající a šťastné publikum. To je to, co mě naplňuje nejvíc,“ vyznává se zakladatel skupiny Marek Lejhanec.

autor: Jakub Malý

Související