Tipy na víkend v Pardubickém kraji: Ježibaba v Muzeu perníku nebo novoroční vycházka na rozhlednu Báru

29. prosinec 2022

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Přijďte se podívat na zvířátka do Pohádkové zahrady, oslavte Silvestr na orlickoústeckém náměstí nebo využijte poslední možnost navštívit výstavu v pardubickém muzeu.

V sobotu se bude v Muzeu perníku v Rábech ukládat k zimnímu spánku Ježibaba. Prohlídky začnou v 11, 13 a 15 hodin a potkáte na nich Ježibabu, která vyleze na pec, kde bude spát až do první březnové soboty. Kromě toho bude pro návštěvníky připravená místní specialita pečení holubi. Místo na prohlídce si rezervujte na stránkách muzea.

Druhý smysl pro vánoční stromek

Na nejrůznější zvířata se můžete přijít podívat do Pohádkové zahrady v Pardubicích. Otevřeno je každý den od 10 hodin až do setmění. S sebou navíc pro zvířata můžete vzít dárek. Radost jim udělá zelenina, ovoce nebo jiné pamlsky. Přinést můžete také vánoční stromek, který poslouží jako potrava pro kozy a další zvířata.

Kam na ohňostroj?

Silvestr můžete oslavit v Ústí nad Orlicí. V sobotu bude od 15:30 v kostele Nanebevzetí Panny Marie mše svatá na poděkování za uplynulý rok. Na Mírovém náměstí pak od 17 hodin vystoupí kapela Co dům dal. Od 18 hodin organizátoři připravili ohňostroj.

Ohňostroj

Nový rok v Hlinsku nebo Skutči

V Hlinsku budou zájemci vítat nový rok v areálu přírodní rezervace Betlém.V neděli od 18 hodin se tam ozvou slavnostní fanfáry v podání pozounů, uslyšíte hudební vystoupení a budete moct ochutnat teplou medovinu. Nebude chybět ani ohňostroj.

Na ohňostroj se můžete přijít podívat také do Skutče. Bude v neděli na Palackého náměstí. Akce začne v 17 hodin.

Do nového roku na bruslích

V Přelouči je otevřené veřejné kluziště. Oba víkendové dny ho můžete navštívit od 11 do 17 hodin. V neděli bude navíc od 18 hodin na ploše pod parkem novoroční ohňostroj. Více informací se dozvíte na stránkách Kulturního a informačního centra města Přelouče.

Vše o Pardubicích

V neděli bude poslední možnost navštívit stálou expozici ve Východočeském muzeu v Pardubicích. Pořadatelé ji nazvali Pardubice - příběh města. Dozvíte se na ní informace o Pardubicích od prvních zmínek až po rok 1918. V sobotu bude muzeum otevřené od 10 do 15 hodin a v neděli od 13 do 18 hodin.

Výlet na rozhlednu Bára

Na novoroční vycházku se můžete vydat v neděli do chrudimských městských lesů. Sraz je v 11:30 na cyklostezce u Tesca v Chrudimi. Poté budou účastníci pokračovat po modré trase do Slatiňan, přes Kočičí hrádek na rozhlednu Bára. Vydat se ale můžete i jinudy. Sraz u rozhledny je naplánovaný na 13 hodin. Pro příchozí tam bude připravený speciální novoroční čaj.

Spustit audio

Související