Tipy na víkend v Pardubickém kraji: nahaté koupání při svíčkách i jízda historickým trolejbusem

21. leden 2022

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výstavy i akce. Užijte si koupání při svíčkách v orlickoústeckém bazénu, vydejte se do ptačího světa v Moravské Třebové nebo navštivte výtvarnou dílnu Galerie města Pardubic.

Bez plavek se můžete přijít vykoupat do krytého plaveckého bazénu v Ústí nad Orlicí. Organizátoři připravili toto nahaté koupání při svíčkách na pátek. Akce potrvá od 20 do 22 hodin.

Vrabčák Vilík a jiní městští ptáci

Za ptáky se můžete vydat do parku U Muzea v Moravské Třebové. Ptačím světem vás provede vrabčák Vilík. Na malé i velké návštěvníky tam budou čekat zábavné úkoly. Podrobnosti se dozvíte na stránkách www.ddm-mt.cz.

Afričané za habsburské monarchie

Čtěte také

Na zámku ve Slatiňanech můžete navštívit speciální výstavu Vzpomínky na černobílý svět: Afričané v habsburské monarchii. Na této panelové výstavě uvidíte osudy Afričanů, kteří Habsburkům sloužili. Výstava je volně přístupná. Najdete ji ve venkovním areálu zámku.

Jak se dřív jezdilo trolejbusem

V sobotu bude výročí 70 let od zavedení prvních trolejbusů v Pardubicích. Odpoledne se tak na trase 3 budete moct svézt historickým trolejbusem Škoda 14Tr. Přesné časy odjezdů najdete na stránkách www.dpmp.cz.

Výstavy v Ústí nad Orlicí

V Ústí nad Orlicí jsou připravené dvě výstavy. V Galerii pod Radnicí si můžete prohlédnout historii školství v obrazech. Druhá výstava je v divadle Malá scéna a uvidíte na ní fotky z historie lyžařských závodů v Říčkách v Orlických horách. Těšit se můžete také na promítání filmů o počátcích lyžování.

S Jarem Vargou o Prolukách

Tvůrčí neděle se můžete zúčastnit v Galerii města Pardubic. Umělec Jaro Varga tam bude od 15 hodin mluvit o své výstavě Proluky. Vysvětlí, v čem spočívá jeho umění a řeč bude také o hrdinech. Organizátoři zvou dospělé i děti. Nezapomeňte si rezervovat místo na webu galerie.

Spustit audio

Související