Tipy na víkend v Pardubickém kraji: otužilci v Labi, tříkrálový koncert i průvod

7. leden 2022

Kam o víkendu? Máme pro vás zajímavé tipy na výlety i akce. Zaplavte si s otužilci v Labi v Pardubicích, zapojte se do Tříkrálového průvodu ve Svitavách nebo si prohlédněte šperky na výstavě v Chrudimi.

Od pátku do neděle se můžete zúčastnit závodu v paralelním slalomu pro amatérské lyžaře. Akce bude na Dolní Moravě na sjezdovce Kamila vždy od 9:30 do 12:30. Soutěžit můžou dospělí i děti od 6 let. V sobotu a neděli si tam navíc můžete zdarma vyzkoušet lyže a jiné vybavení různých značek. Podrobnosti najdete na stránkách www.dolnimorava.cz.

Otužilci na Labi

V sobotu bude 50. ročník otužování v Labi. Na otužilce se můžete přijít podívat, nebo se k nim přidat. Od 11 hodin bude na pardubické základní škole na nábřeží Závodu míru prezentace účastníků. Od 13:15 pak začne samotné koupání.

Tři králové z charity

Až do příští neděle můžete přispět do Tříkrálové sbírky Oblastní charity Pardubice. Koledníci budou chodit po celém Pardubickém kraji, ale přispět můžete také do jedné z pokladniček, které jsou rozmístěné na různých místech. Dobrovolníci na koledování jsou vítaní, podrobnosti najdete na webových stránkách charity.

Součástí Tříkrálové sbírky bude také koncert. Ten bude v neděli v pardubickém kostele svatého Bartoloměje. Od 16 hodin tam vystoupí chrámový sbor a orchestr pod vedením Jiřího Kuchválka. 

Tříkrálový průvod ve Svitavách

Ve Svitavách se v neděli od 16:30 můžete zúčastnit Tříkrálového průvodu. Akce začne vítáním králů na náměstí Míru u stromečku. Účastníci pak budou putovat za hvězdou do Červeného kostela svatého Josefa.

Šperky z tetiččiny skříně

Už jen do neděle se můžete přijít podívat na výstavu nazvanou Tetiččiny korále v Regionálním muzeu v Chrudimi. Uvidíte na ní nejrůznější prstýnky, náramky, řetízky, ale také šaty, kabelky a plesové doplňky. Muzeum je otevřené od 9 do 17 hodin.

Spustit audio

Související