Tipy na víkend v Pardubickém kraji: sokolové, muzejní noc i festival piva

17. červen 2022

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Užijte si hudební odpoledne na festivalu v Pardubicích, přijďte si prohlédnout moderní požární stanici v Žamberku nebo zajděte na výstavu koček v Chrudimi.

Po celý víkend můžete navštívit Sokolské Pardubice. Na páteční večer jsou na Pernštýnském náměstí přichystaná vystoupení pěveckých souborů a zástupců Sokola. V sobotu pak v Enteria aréně začnou turnaje. Budete si moct vyzkoušet orientační běh, florbal, volejbal a mnoho dalšího. Na neděli organizátoři připravili komentované prohlídky Pardubic nebo památníku Zámeček. Podrobnosti se dočtete na stránkách www.sokol.eu.

Festival po francouzsku

Sobotní odpoledne bude v Pardubicích věnované hudbě. Na Pernštýnském náměstí uslyšíte od 14 hodin až do půlnoci nejrůznější koncerty. Tento francouzský festival Svátek hudby je zaměřený na všechny možné styly i umělce. Na své si tam proto přijdou milovníci klasické hudby, sborového zpěvu, folku, rocku i dalších žánrů. Program najdete na stránkách www.francouzstina-pardubice.cz.

Čtěte také

Výlet do první republiky

Muzejní noc v sobotu pořádá Městské muzeum v Ústí nad Orlicí. Mimo jiné tak v 16 hodin začne vernisáž výstavy Osudová místa hlavního velitele. „Návštěvníci uvidí řadu velmi zajímavých předmětů s vojenskou tematikou na vlastní výstavě, ale mohou zhlédnout i ukázku střelby z pěchotních zbraní včetně rozborky a sborky nebo ukázky činnosti pěchoty,“ zve na akci kurátor Milan Puš.

Jak vypadá moderní požární stanice?

Do nové moderní požární stanice v Žamberku se můžete přijít podívat v sobotu od 10 do 16 hodin. „Připraveny jsou dynamické a statické ukázky z činnosti profesionálních hasičů a máte jedinečnou možnost prohlédnout si úplně nové prostory, které byly vybudovány za poslední dva, tři roky,” říká tisková mluvčí hasičů Pardubického kraje Vendula Horáková.

Pivo, zámek i hudba

Na pivní festival vyrazte na pardubický zámek. V sobotu tam od 12 do 20 hodin budete mít možnost ochutnat pivo z 13 regionálních pivovarů. Od 17 hodin pak bude mít vystoupení písničkář Martin Čmelík a od 18:30 kapela Dirty Blondes.

Ušlechtilé kočky v Chrudimi

Mezinárodní výstava ušlechtilých koček bude o víkendu ve Sportovní hale Chrudim. Nejrůznější plemena tam uvidíte v sobotu od 10 do 17 hodin a v neděli od 9 do 15:30. Více informací najdete na stránkách www.kockyhradec.cz.

Výstava o větru a mlýnech

V neděli začíná v Regionálním muzeu v Dolním Újezdě nová výstava s názvem Co poháněl vítr. Uvidíte tam například modely a řezy větrných mlýnů a od 14 hodin se můžete těšit na přednášku s videoprojekcí. Výstava bude přístupná každou neděli až do 28. října vždy od 14 do 17 hodin.

Spustit audio

Související