Tipy na víkend v Pardubickém kraji: Tři králové v Litomyšli nebo novoroční koncerty

4. leden 2024

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Zapojte se do akce Ptačí hodinka, poslechněte si Novoroční koncert v Lanškrouně nebo se zúčastněte Běhu do vrchu na Andrlův chlum.

Od pátku do neděle se můžete zapojit do akce Ptačí hodinka. Stačí si vymezit hodinu času, kdy budete pozorovat a počítat ptáky na krmítkách a v zahradách. Výsledky je pak potřeba zapsat do formuláře na stránkách www.ptacihodinka.birdlife.cz.

Tři králové míří do Litomyšle

Tři krále v sobotu potkáte v Litomyšli. Koledníci budou pod záštitou Farní charity celý den obcházet domácnosti. Od 17 hodin pak můžete v litomyšlském kostele Československé církve husitské navštívit Tříkrálový koncert v podání Žen zpěvných ze Svitav.

Sobota v pohybu

V Ústí nad Orlicí naplánovali 51. ročník Běhu do vrchu na Andrlův chlum. Na dva kilometry dlouhou trasu se můžete vydat v sobotu. Start je u bývalé restaurace Mendrik.

Novoroční koncerty: Lanškroun, Vysoké Mýto

Novoroční koncert bude v sobotu v Lanškrouně. Od 19 hodin uslyšíte v Multifunkčním centru LArt vystoupení Hudby Hradní stráže a Policie České republiky. Těšit se můžete na skladby Leoše Janáčka, Jindřicha Pravečka a dalších umělců.

Koncert na oslavu nového roku bude také ve Vysokém Mýtě. Začne v neděli v 15:30. V kostele svatého Vavřince vystoupí mezzosopranistka Andrea Kalivodová, sopranistka Noema Erba a klavírista a dirigent Martin Peschík.

Hudba Hradní stráže a Policie České republiky

Vycházka ke kapli

Na novoroční vycházku se spolu s českotřebovskou skupinou České křesťanské akademie můžete vydat v neděli. Sraz je ve 13:45 na adrese Tykačova 1183, odkud se účastníci vydají ke kapli na Horách. Tam si zájemci budou moct od 15 do 16 hodin poslechnout výklad o kapli doplněný hrou na varhany.

Pardubice: končící výstavy

V neděli v Pardubicích končí několik výstav. Máte tak poslední šanci projít se vánoční stezkou ze zámeckého parkánu na malé nádvoří. Na pokladně Východočeského muzea v Pardubicích v neděli naposledy uvidíte pomůcky, které používali výrobci tlačeného perníku v 18. a 19. století. Na zámeckých valech se tento víkend naposledy rozsvítí expozice Světla vyprávějí.

Spustit audio

Související