Tipy na víkend v Pardubickém kraji: velikonoční šipkovaná nebo slaměné figury

1. duben 2021

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé akce. Zahrajte si velikonoční hru v České Třebové, projděte valy pardubického zámku nebo zajeďte do autokina.

Najdi vajíčka pro zajíčka! Tak se jmenuje velikonoční hra v České Třebové. Až do pondělí můžete v parku Javorka hledat papírová vajíčka s otázkami. Odpověď na ně zapíšete do soutěžní karty, kterou najdete na stránkách www.ddmkamarad.eu. Vyplněnou kartu pak vyfoťte a zašlete na Facebook Domu dětí a mládeže Kamarád nebo ji pošlete poštou. Soutěžní karty můžete odeslat do pondělí a vyhodnocení čekejte do příštího pátku.

Velikonoční šipkovaná na zámku

Na valy pardubického zámku teď můžete vyrazit na velikonoční šipkovanou. Barevné fáborky vás postupně dovedou ke dvanácti zastávkám, kde budete plnit úkoly nebo se dozvíte zajímavosti o Velikonocích. Cestou potkáte také keř, na který můžete zavěsit vámi vyrobené kraslice. Akce je přístupná každý den od deseti do osmnácti hodin.

Netradiční Velikonoce ve Svitavách

Město Svitavy má letos nezvyklou velikonoční výzdobu. Na veřejných místech jsou kromě tradičních předmětů i velké slaměné figury. Mají připomínat svátky jara. Přijďte se podívat třeba na býka u kruhového objezdu vedle budovy Policie ČR. Polohu ostatních figur organizátoři neprozradí. Když je najdete, můžete jejich polohu poslat na e-mail svc@svitavy.cz a pro odměnu si pak zajít do střediska volného času Tramtáryje.

Filmový víkend

Ve Svitavách můžete zamířit také do Autokina na Cihelně. V pátek od dvaceti hodin budou promítat životopisné drama Šarlatán. V sobotu ve stejný čas pak uvidíte fantasy pohádku Princezna zakletá v čase a v neděli českou pohádku S čerty nejsou žerty. Vstupenku zakoupíte v předprodeji na stránkách www.smsticket.cz nebo přímo na místě.

Spustit audio

Související