Tipy na víkend v Pardubickém kraji: velikonoční výstava v Chrudimi a hledání kalouse ušatého

18. březen 2022

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výstavy i akce. Přijďte si do pardubické hvězdárny poslechnout přednášku Jiřího Grygara, podpořte Ukrajinu na benefičním koncertu v Poličce nebo se vydejte po stopách kalouse ušatého v Chrudimi.

Ve čtvrtek v Regionálním muzeu v Chrudimi zpřístupnili novou výstavu nazvanou Hody, hody, doprovody. Dozvíte se na ní nejrůznější zajímavosti o Velikonocích a budete moct ozdobit velikonoční strom. Přinést můžete buď vlastní kraslici k zavěšení, nebo si v muzeu vyrobíte novou. Výstava potrvá do 17. dubna.

Uměním pro Ukrajinu

V sobotu se můžete zúčastnit benefičního koncertu na podporu Ukrajiny. Bude od 15 do 20 hodin v Poličce na náměstí Palackého. Vystoupí tam různí hudebníci, básníci i výtvarníci. Bližší informace najdete na stránkách www.policka.charita.cz.

Astronomické předpovědi Jana Nerudy

Přednáška nazvaná Osmá múza astronomie bude v pátek v pardubické Hvězdárně barona Artura Krause. Od 19 do 21 hodin tam bude Jiří Grygar mluvit o Janovi Nerudovi a jeho spojitosti s astronomií. Organizátoři doporučují koupit lístek v předprodeji na hvězdárně.

Kopule Hvězdárny barona Artura Krause

Bromolej i lithprint Olgy Stráníkové

V litomyšlském Domu u Rytířů v sobotu začíná nová výstava. Fotografka Olga Stráníková na ní představí svou tvorbu pomocí starých fotografických technik. Hlavním námětem jejích fotografií je ženské tělo, půvab, tajemno a kontrast. Výstava je přístupná každý den kromě pondělí od 10 do 12 a poté od 13 do 17 hodin.

Po stopách kalouse ušatého

V Chrudimi bude v sobotu Soví noc. Od 17 hodin si můžete do budovy spolku Šance pro tebe přijít poslechnout o sovách v České republice. Následovat bude tvořivá dílna pro děti a noční procházka za kalousem ušatým.

Najdete všechny části příběhu?

Na přehlídku malých divadel se přijďte podívat v neděli do základní umělecké školy na zámku v Chocni. Na Putování s námořníkem S se můžete vydat kdykoliv čase od 14:30 do 17 hodin. Dostanete mapu, podle které budete procházet zámkem a hledat pět amatérských divadelních souborů. Podrobnosti jsou na stránkách www.zus-chocen.cz.

Spustit audio

Související