Tipy na víkend v Pardubickém kraji: výstava na Betlémě nebo advent na choltickém zámku

9. prosinec 2022

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výstavy i akce. Přijďte se podívat na výstavu obrazů v hlineckém muzeu, zajděte na promítání filmu o Arturu Krausovi v Pardubicích nebo si poslechněte vánoční koncert v choceňském kostele.

Ve středu začala v památkové rezervaci Betlém v Hlinsku nová výstava. V roubených chaloupkách zjistíte, jak slavili Vánoce naši předkové. Nebude chybět ukázka štědrovečerního stolu nebo vánočního stromečku s dobovými dárky. Kromě toho se můžete těšit na betlémy lidových tvůrců.

Promítání v hvězdárně

Na promítání dokumentárního filmu o baronovi Arturovi Krausovi můžete zajít v pátek do pardubické hvězdárny. Dokument začne v 19 hodin a potrvá zhruba 3 hodiny. Místa si nezapomeňte dopředu rezervovat na webových stránkách hvězdárny.

Vedoucí pardubické hvězdárny Petr Komárek

Vánoce na Košumberku

Vánoční výstavu můžete vždy od 11 do 17 hodin navštívit na hradě Košumberk. Na tuto a příští sobotu je navíc přichystaný další program. Od 16 hodin se můžete těšit na četbu románu Tovaryšstvo Ježíšovo od Jiřího Šotoly v podání Soni Krátké z Regionálního muzea ve Vysokém Mýtě.

Jarmark, výstava, divadlo i betlém

Na sobotu připravili zajímavý program i na choltickém zámku. Od 14 do 18 hodin tam návštěvníci můžou navštívit řemeslné dílny, předvánoční jarmark, živý betlém nebo vánoční prohlídky zámku. Od 14:30 bude navíc v kapli svatého Romedia koncert a výstava obrazů a od 17 hodin divadelní pohádka O Sněhurce.

Na koledy do Svitav i Chocně

V sobotu můžete zajít do Fabriky ve Svitavách na vánoční koncert pěveckého sdružení Dalibor. Od 19 hodin tam zazpívají Českou mši vánoční od Jakuba Jana Ryby nebo vánoční písně od Karla Steckera. Lístky seženete na stránkách www.kultura-svitavy.cz.

V evangelickém kostele v Chocni v neděli vystoupí komorní pěvecký soubor Cantilena z Ústí nad Orlicí. Od 15 hodin bude soubor pod vedením Jarmily Hackenschmiedové zpívat Českou vánoční mši koledovou od Antonína Hradila. Organizátoři zvou všechny zájemce, aby si přišli koledy zazpívat spolu se sborem.

Spustit audio

Související