Trampolína nakonec v parku Na Špici nebude. Vadí tamnímu podnikateli

15. květen 2017

Před týdnem jsme informovali o instalaci trampolíny v pardubickém parku Na Špici. Na místě už dělníci začali s přípravnými pracemi, jenže nakonec tam trampolína nebude. Podnikatel, který bydlí na kraji parku, totiž začal vyhrožovat trestním oznámením na nepovolenou stavbu. Radnice prvního městského obvodu proto raději nechá jámu zase zasypat.

Minulý týden Českému rozhlasu potvrdila tajemnice prvního městského obvodu Gabriela Křížková, že dělníci budou trampolínu, která byla v loni součástí olympijského parku, zapouštět Na Špici do země. Během našeho natáčení už byla jáma o rozměrech 2 x 3 metry připravená. Jenže další telefon z malé radnice situaci úplně změnil, trampolína v parku hned vedle dřevěného pavilonu nebude.

Podnikatel chce klid

Hned vedle totiž bydlí podnikatel Miloš Holeček, který se v Pardubicích „proslavil“ svým bojem za legalizaci načerno postavené vily. Po několika letech jednání a právních sporů nakonec zastupitelé stavbu zlegalizovali, tím ale problémy neustaly. Holeček si totiž neustále stěžuje, že ho ruší hluk z vedlejšího hřiště i z parku, a hned, jak zjistil, že dělníci chystají instalaci trampolíny, začal jednat. Zkontaktoval primátora města, starostu prvního městského obvodu i policii s tím, že podá trestní oznámení na nelegální stavbu.

Čtěte také

Trampolína o velikosti 2 x 3 metry ale stavební povolení nepotřebuje, potvrdil vedoucí stavebního úřadu Jiří Vopršal. Podle něj stačí územní rozhodnutí.

Jenže i tak malá radnice okamžitě vycouvala, starosta Jaroslav Menšík (ANO) vysvětlil, že se město s podnikatelem Holečkem prostě nechce pouštět už do žádných sporů: „Kdykoli se tam děje nějaká akce, tak volá, že ho tam zase obtěžujeme, že ho tam napadáme. Takže já si myslím, že přivolávat zbytečné konflikty a celé to rozdmýchávat je zbytečné.“

Vila Miloše Holečka v parku Na Špici

Kde nakonec trampolína bude?

Kam město trampolínu zabuduje, zatím jisté není. Jednou z možností je nové hřiště na sídlišti Závodu Míru, tam by to prý nebyl problém. Menšík ale řekl, že o tom budou znovu jednat a že úředníci musí celou věc připravit tak, aby si nikdo nemohl stěžovat.

autor: ba
Spustit audio